Autoři Burnoutu chtějí odhalit něco úžasného
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Burnoutu chtějí odhalit něco úžasného

Autoři Burnoutu chtějí odhalit něco úžasného

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 7. 2015 08:43 6
Reklama

Vývojářský tým Criterion Games, který má na kontě takové pecky, jako je závodní série Burnout, Need for Speed: Hot Pursuit nebo střílečka Black, prý po několikaleté odmlce konečně chystá něco úžasného.

Producent Pete Lake tvrdí, že už brzy studio odhalí něco úžasného, a láká tak všechny fanoušky na nadcházející oznámení. Vzhledem k tomu, že letos na E3 nebylo ani stopy po prototypu extrémních závodů kombinovaných s adrenalinovými sporty, které tým vlastněný EA představil loni, můžeme se jen dohadovat, zda si dosud nepojmenovanou novinku neschovává na kolínský Gamescom.

Pete Lake se o novém projektu Criterion Games zmínil v závěru rozhovoru, který se objevil na oficiálním webu studia. Jelikož prohlásil, že pracoval v uplynule době hned na několika super tajných projektech, o kterých zatím nemůže mluvit, okamžitě se začalo spekuloval, jestli se namísto rozpačitě přijaté novinky nejasného obsahu tým nakonec nerozhodl sáhnout po osvědčené klasice v podobě pokračování milovaného Burnoutu, kterému by to na nových konzolích určitě zatraceně slušelo. A nebo se snad nakonec z nového IP stane Burnout této generace?

Poslední díl v této sérii vyšel už před čtyřmi roky a šlo o arkádový spin-off s podtitulem Crash!. V dubnu 2013 tým oznámil k překvapení většiny fanoušků plán odpoutat se od závodních her a soustředit se na jiné žánry. V září téhož roku pak drtivá většina zaměstnanců Criterion Games, celkem asi sedmdesát lidí, zcela nepochopitelně přešla do nového studia EA nazvaného Ghost Games, aby tu pracovali na dalších Need for Speed, zatímco v původní firmě zůstalo pouhých sedmnáct pracovníků. Ti od té doby, co je nám známo, jen pomáhali zmíněným Ghost Games s Need for Speed Rivals a později také Visceral Games s automobilovými pasážemi v Battlefield Hardline.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama