Japonci cenzurovali nahotu v The Order
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Japonci cenzurovali nahotu v The Order

Japonci cenzurovali nahotu v The Order

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 4. 2015 06:18 9
Reklama

Rozporuplně přijatá akce The Order: 1886 vyšla v Japonsku, stejně jako ve zbytku světa, už 20. února. Teprve teď ale vyšlo najevo, že exkluzivní titul pro PlayStation 4 se v zemi vycházejícího slunce musel podrobit několika cenzurním zásahům.

Specifika japonské cenzury nemá v této novince smysl detailně analyzovat, ale jejím výsledkem jsou poměrně komické anatomické zákroky. V jedné ze scén navštívíte nevěstinec, který poslední dobou nesmí chybět snad v žádné videohře. V původním titulu jste tu měli možnost spočinout zrakem na několika lehce pikantně odhalených dívkách živících se nejstarším řemeslem na světě.

I když je The Order: 1886 většinou ratingových agentur hodnocen jako titul pro dospělé, který by se za žádných okolností neměl dostat dětem do rukou, z japonské verze musely přesto zmizet bradavky. Obnažená ňadra zůstala, ale svou mateřskou povinnost by s nimi žádná žena splnit nemohla.

Nepřekvapí proto, že ještě větší úpravy museli vývojáři provést hned v následující sekvenci, kdy hlavní hrdinové vpadnou do pokoje, kde se zrovna jeden ze zákazníků nevěstince oddává rozkoši. Původně jste jej načapali bez kalhot, jak už to tak v podobných situacích bývá, a jeho zaplacenou společnici jste si mohli prohlédnout rovněž poodhalenou.

V japonské verzi ale pohled kamerou na celou scénu vystřídal detailní záběr na obsahově nezávadnou tvář prostitutky a jejího klienta museli autoři obléct do slušivých podvlíkaček.

Pokud byste se chtěli dozvědět více o japonském vztahu k nahotě, erotice a specifické cenzuře, mohu vás odkázat na své starší téma Když je čtverec důležitější než kosočtverec.

Takto vypadá cenzurovaná scéna v mezinárodní verzi (od času 9:55)


A takto stejný moment v japonské verzi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama