Nintendo chce s NX hráče překvapit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo chce s NX hráče překvapit

Nintendo chce s NX hráče překvapit

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 3. 2015 16:44 1
Reklama

Nový kus hardware od Nintenda asi nebude "obyčejná" herní konzole. Prezident společnosti Satoru Iwata v rozhovoru pro japonský server Nikkei prohlásil, že pouhé rozšíření současného herního systému by bylo nudné.

Dle Iwaty je při navrhování nového herního zařízení potřeba začít úplně od píky: "V posledních několika letech se postupně změnila představa, co herní platforma zahrnuje. My vždy nějakým způsobem chceme hráče překvapit a změnit život našich hráčů."

Nintendo se už několikrát v minulosti zmínilo o svém současném plánu zaměřit se na zlepšování kvality života svých zákazníků, ale zatím jsme neviděli nic neherního kromě několika patentů například na sledování kvality spánku. Nová herní platforma NX by tedy mohla přijít s mnohem šiřší možností využití než pouze herní zařízení, případně zařízení s multimediálními prvky.

Iwata si je vědom rizika, které nastává při změně systému a celého modelu. Může se tak přetrhnout vztah se zákazníkem, jako to Nintendo zažilo při přechodu z DS na 3DS nebo z Wii na Wii U. Společnost se tedy nad předchozí zkušeností nyní zamýšlí a zkoumá způsoby, jak zajistit co nejpohodlnější a nejplynujelší generační postup.

Herní zařízení s kódovým označením NX bylo oznámeno na nedávné konferenci, kdy Nintendo ohlásilo spolupráci se společností DeNA. Spolu obě společnosti vytvoří novou online službu, která by propojila všechna Nintendo zařízení včetně počítačů, mobilních přístrojů a i připravované platformy NX.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama