Xbox One v listopadu porážel PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One v listopadu porážel PS4

Xbox One v listopadu porážel PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 12. 2014 14:43 17
Reklama

Listopad byl opět měsícem Microsoftu a jeho konzole Xbox One – alespoň tak to vyplývá z prohlášení společnosti zkoumající trh, NPD. Xbox One prý v listopadu pokořil své vlastní rekordy a stal se nejlépe prodávanou konzolí ve Spojených státech i v Anglii.

Meziroční nárůst prodejů konzole činil úctyhodných 14 % a celkem hráči se svými konzolemi strávili více jak 357 milionů hodin herní zábavy – tak to tvrdí Mike Nichols, viceprezident marketingu Xboxu. Ten také tvrdí, že se v listopadu do služby Xbox Live přihlásilo tolik hráčů, jako nikdy předtím.

Sony se zatím vedlo prakticky každý měsíc od launche Xbox porážet, poslední kroky Microsoftu (exkluzivní tituly, agresivní cenová politika a nesmíme také opomenout zajímavé bundly konzolí) však zapříčinily, že Microsoft náskok dohání. Tak jako tak, za toto období se prodalo méně hardwaru, než za stejné období minulého roku – propad činil 11 % u hardwaru a 2 % i u softwaru.

Co se softwaru týče, tak nejprodávanější hrou listopadu dle NPD bylo Call of Duty: Advanced Warfare následované Grand Theft Auto V a Super Smash Bros. pro Wii U z dílen Nintenda. Vedle toho se také Activision pochlubil, že Advanced Warfare a Destiny jsou za tento rok zatím nejlépe prodávanými konzolovými hrami ve Spojených státech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama