E.T. z Nového Mexika jde do aukce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka E.T. z Nového Mexika jde do aukce

E.T. z Nového Mexika jde do aukce

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

5. 11. 2014 09:20 1
Reklama

Pokud máte zájem o kousek čerstvě exhumované herní historie a nemáte hluboko do kapsy, tak určitě zabrouzdejte na Ebay. Prodává se tam totiž zhruba stovka herních cartridgí určených pro Atari 2600. Město Alamogordo v Novém Mexiku tak naplňuje svůj slib a řadu her vykopaných v rámci akce pátrání po zmizelých cartridgích Atari rozděluje jak mezi muzea, tak i mezi běžné smrtelníky. Celkově prý bylo vykopáno na takřka osm set tisíc cartridgí.

K prodeji jsou tituly Asteroids, Missile Command, Warlords, Defender, Star Raiders, Swordquest, Phoenix, Centipede a samozřejmě také E.T, díky kterému vlastně celá tato kauza začala. Některé z cartridgí jsou ještě v originálních obalech, některé ne, všechny však prošly peklem a také na to vypadají. To však zřejmě nijak nebrání tomu, aby se ty lepší kousky vyšplhaly již na stovky dolarů a pěticiferné částky v korunách. Po rozebrání mezi muzea a nálezce jich mělo jít do prodeje zhruba na sedm set, aktuální prodávaný vzorek zhruba stovky kusů tedy zřejmě nebude posledním. Za samotnou funkčnost cartridgí pak nikdo neručí, ovšem co kupující dostane, bude certifikát autenticity a fotoseriál o výkopových pracích vedoucí k potvrzení této moderní legendy.

Celá akce vznikla na popud legendy o tom, že Atari v osmdesátých letech po žalostném krachu titulu E.T. Extra-Terrestrial zakopalo kdesi v Novém Mexiku někdy v průběhu osmdesátých let velké množství neprodaných cartridgí. To se nakonec letos ukázalo být pravdou a majitelé Xboxu se o tom budou moci přesvědčit v dokumentu s názvem Atari: Game Over, který vyjde 20. listopadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama