Sony má ještě nějaká esa v rukávu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony má ještě nějaká esa v rukávu

Sony má ještě nějaká esa v rukávu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

14. 8. 2014 14:59 1
Reklama

Že Sony ještě nevytáhlo všechny své trumfy potvrdil prezident společnosti Šúhej Jošida v rozhovoru pro japonský časopis Famitsu. Sony prý chtělo na Gamescomu především předvést PS4 hry, ale ne všechny se jim vešly do časového limitu.

Na otázku, zda tedy mají více her, které čekají na správný čas k oznámení a zda takové oznámení můžeme očekávat na zářijové Tokyo Game Show, odpověděl prezident Sony jasně: "Ano, [TGS] je pro nás velice důležitá událost."

Sony má ještě nějaká esa v rukávu
i Zdroj: Hrej.cz

Očekáváme, že právě na TGS dojde k oznámení více PS4 her, které mají japonské vývojáře. PS4 se v Japonsku neprodává špatně, ale s lokálními hrami by jistě prodeje stouply.

O jaké hry se může jednat lze nyní jen spekulovat, každopádně to určitě nebude The Last Guardian, který podle rozhovoru Jošidy s Eurogamerem čeká na správnou chvíli, a Tokyo Game Show to prý není.

Háček v SharePlay přichází v podobě časového limitu, který dovolí hru sdílet s kamarády pouze na 60 minut.

Nicméně to není všechno, co Jošida japonskému magazínu prozradil. Znovuohlášená funkcionalita SharePlay prý bude přístupná v jakékoliv hře, která je kompatibilní s ovladačem DualShock 4. Vývojáři prý nebudou muset nic dělat, hráči si budou moci předat kontrolu nad hrou přes internet pouze pomocí poslání pozvánky.

Háček, který jsme při představení čekali a neslyšeli, přichází v podobě časového limitu, který dovolí hru sdílet s kamarády pouze na 60 minut. Tím sice Sony zabrání tomu, aby si celou hru snadno zahráli i ti, kteří si ji nezakoupili, na druhou stranu však to z přijemné funkce dělá takovou komunitní poskytovnu demoverzí.

Sony má ještě nějaká esa v rukávu
i Zdroj: Hrej.cz

Zatím není jasné, zda omezení 60 minut bude platit navždy či pouze na jedno sezení, avšak zpráva, že si budeme moci uložit svůj postup ve sdílené hře na náš účet na naší konzoli naznačuje, že by Sony mohlo uvažovat o opětovné možnosti sdílení jednoho titulu. Při předání kontroly přes SharePlay totiž vaše PS4 bude hru streamovat a vy ji pak nebudete moci po dobu sdílení používat pro jiné účely, a tak není pravděpodobné, že by někdo dlouhodobě nechával někoho na dálku hrát na své konzoli.

O podrobnostech služby se určitě dozvíme čím blíže budeme vydání firmware updatu 2.0, který by měl přijít letos na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama