Sony přebírá hráče od konkurence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony přebírá hráče od konkurence

Sony přebírá hráče od konkurence

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 6. 2014 15:06 4
Reklama

Až 31 procent současných vlastníků konzole Playstation 4 prý nevlastnilo starší PS3. To podle argumentačního klíče Sony znamená, že se firmě podařilo dohromady třetinu zákazníků přebrat od konkurence. Na čem jiném než na PS3 totiž mohli lidé v minulosti hrát? No přece na Wii nebo na Xboxu. Postiženými jsou tedy Nintendo a Microsoft. 

Sony citovalo průzkum analytické firmy Nielsen. Tím padá domněnka, že si firma tahá výsledky z klobouku, protože zmíněná sorta hráčů přesně v dotazníku uváděla svoji herní minulost. Právě 31 procent dotázaných vlastnilo buď X360 nebo Wii a dalších 17 procent nemělo konzoli žádnou, buď hrálo na PC, anebo jde o úplné herní zelenáče. 

Sony si zmíněnými čísly dokazuje dvě pozitivní a vzájemně provázaná fakta: Zaprvé je PS4 schopno oslovit úplně nové hráče, kteří buď mají jiné nebo vůbec žádné zkušenosti s konzolovým hraním a jednak má podle firmy smysl vyrábět mezigenerační porty her a přivádět znovu k životu starší hity jako The Last of Us. Zkrátka existuje dostatečně velká část publika, která původní titul nezná a ráda si ho ve verzi pro PS4 koupí. 

Uvidíme kdy s podobným průzkumem přijde Microsoft. Ten zatím prodal pět milionů Xboxů One, zatímco PS4 je o dva miliony lepší.  Xbox ale ještě čeká start na některých trzích včetně České republiky (září 2014).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama