Internet zuří: Za ženy se v Unity hrát nedá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Internet zuří: Za ženy se v Unity hrát nedá

Internet zuří: Za ženy se v Unity hrát nedá

Dan Kremser

Dan Kremser

12. 6. 2014 11:10 12
Reklama

Už je to den, co internet zachvátila kauza chybějící ženské protagonistky v kooperačním režimu nového Assassin's Creed: Unity a poměrně hloupé výmluvy vývojářů z Ubisoftu. Ti teď přispěchali s novým zdůvodněním, ale hráče už asi neukonejší.

Celý problém vznikl během tiskové konference Microsoftu, kdy vyšlo najevo, že nový Assassin's Creed nabídne pouze mužské hratelné postavy. Ubisoft to původně zdůvodnil faktem, že modelování ženské postavy a její patřičné zasazení do celkové koncepce hry by zabralo příliš mnoho času. To však hráči nevzali zrovna dvakrát dobře a také jeden z bývalých zaměstnanců montrealského studia Ubisoftu poukázal na to, že se jedná pouze o výmluvu, která se nezakládá na pravdě.

To ostatně potvrzují i následné reakce odborné veřejnosti. Například hlavní animátor studia 5THCell na Twitteru několikrát prohlásil, že ženské a mužské modely postav sdílejí většinu prvků. Zajímavě zní i drb, že hrdinka AC: Liberation Aveline de Grandpre sdílí více společných animací s hlavním hrdinou trojky než Edward Kenway.

Nyní tedy Ubisoft nově vysvětluje chybějící ženskou postavu faktem, že všichni hráči stejně svou postavu vidí jako hlavního hrdinu Arno a a bylo by tedy nesmyslné, aby jej jiní hráči viděli jako ženu. Producent hry Alex Amancio také dodává, že původní výroky byly jen nedorozuměním, které vzniklo nepochopením otázky během rozhovoru na serveru Polygon.

Jak se ovšem zdá, hráče už nové vysvětlení moc nezajímá a Ubisoft ostře kritizují. Dokonce už vznikla i petice, která kritizuje nejen chybějící hrdinku, ale také nedostatečné zohlednění jednotlivých etnik. Internetoví diskutéři se pouštějí obzvláště do absurdních rozměrů hry, které přitom ale nezvládají nabídnou etnicky vyvážené NPC. Objevují se ovšem také názory, že je to v pořádku, protože doba Velké francouzské revoluce rovnoprávnost ani ohledy na etnika také neměla.

Co si o problému myslíte vy a považujete nezačlenění ženské protagonistky za vážnou chybu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama