playstation-4-v-evrope-uz-v-listopadu
Novinka PlayStation 4 v Evropě už v listopadu

PlayStation 4 v Evropě už v listopadu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

20. 8. 2013 18:49
Reklama

PlayStation 4 sice v oproti Xboxu One nakonec o některé výhody přišel, jedna stěžejní mu ale zůstává – na trh se v klíčovém předvánočním období dostane ve větším počtu zemí. Sony dnes oznámila, že se tak stane ve 32 státech, zatímco Microsoft jej po nedávném odložení v řadě oblastí stihne distribuovat jen ve 13. V Severní Americe odstartuje prodej next-gen PlayStationu 15. listopadu, v Evropě se pak dočkáme 29. listopadu. Seznam zemí zatím zveřejněn nebyl, předpokládáme ale, že bychom se do tohoto širokého výběru vejít měli.

Sony už registruje velkou poptávku, takže si konzoli raději rezervujte včas. „Váš zájem je neuvěřitelný, celosvětově už máme přes milion předobjednávek,“ dmul se během tiskové konference Sony na Gamescomu Andrew House, prezident Sony Computer Entertainment, a potvrdil i cenu, která zůstává na 399 eurech, což je o 100 méně než u konkurenčního Xboxu One.

Lidé ze Sony se také rozhodli zpříjemnit přesun stávajících majitelů PlayStationu 3 na novou konzoli. Pokud si tak koupíte vybrané hry na PS3, budete si jejich verze pro next-gen moci po vydání stáhnout za „výrazně sníženou“ cenu i pro PS4. Nabídka byla zatím potvrzena pro Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs, Assassin's Creed 4: Black Flag a Battlefield 4, ohlášení dalších výhodných akcí pak prý bude následovat v blízké době.

Budoucí majitelé PlayStationu 4 si také po dobu 14 dní budou moci bezplatně vyzkoušet program PlayStation Plus a s ním i tituly, které zrovna Sony nabídne k dispozici zdarma. V programu nebude chybět závodní exkluzivita Driveclub. V září pak v rámci PS Plus mohou majitelé PS3 zdarma hrát Assassin's Creed 3. Program se přitom dočká ještě cenového zaatraktivnění - pokud si jej předplatíte na rok, získáte nově 90 dní zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama