vznika-nastupce-syndicate-wars
Novinka Vzniká nástupce Syndicate Wars

Vzniká nástupce Syndicate Wars

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 7. 2013 10:35
Reklama

Satellite Reign. Tak se jmenuje duchovní nástupce kvalitní scifi strategie Syndicate Wars z poloviny devadesátých let. A protože na projektu pracuje parta velmi zkušených autorů a někteří z nich dokonce tvořili i původní Syndicate (Mike Diskett), můžeme čekat hru plnou zajímavých vlastností.

Satellite Reign především hodlá zásadně oživit žánr realtimových strategií a to tím, že hru usadí do otevřeného světa. Ten dá hráčům možnost plnit jednotlivé mise naprosto svobodně bez zadaných pravidel. Samozřejmě budou existovat i jisté taktické rámce, podle kterých by měli stratégové postupovat, ale půjde vždy jen o berličku pro ty, kterým dojde fantazie. Pokud naopak budou chtít vymýšlet své vlastní bojové plány, Satellite Reign jim nebude klást žádné překážky.

Aby volnomyšlenkářsky naladěná RTSka držela pohromadě, musí pochopitelně učinit pár kompromisů. Ten největší se zřejmě projeví malým množstvím jednotek k ovládání. Zapomeňte na budování stohlavých armád. Dostanete pod palec jen čtyři speciální agenty, které hra aspoň hodlá velmi detailně vykreslit. Budou mít zcela odlišné vlastnosti i schopnosti, které si postupem času nechají i bohatě upgradovat.

Na základně odlišností jednotlivých charakterů se bude odvíjet i odlišná bojová strategie. S týmem chlápků vycvičeným k tiché infiltraci a průmyslové sabotáži asi těžko rozstřílíte nepřátelskou armádu tváří v tvář.

Satellite Reign si na Kickstarteru vede solidně. Šestadvacet dní před koncem kampaně už vysbíralo třetinu požadované částky. Vyjít by mělo na PC, Mac a Linux

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama