microsoft-rusi-omezeni-xboxu-one
Novinka Microsoft ruší omezení Xboxu One

Microsoft ruší omezení Xboxu One

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 6. 2013 21:43 13
Reklama

Microsoft zareagoval na reakce hráčů i na počínání konkurence ze Sony a rozhodl se zrušit nutnost připojení k internetu a omezení půjčování a prodávání použitých her na chystané konzoli Xbox One. Nepříjemné ochranné prvky Microsoft oznámil už před E3 a postupně za ně sklidil vlnu kritiky, která vedla až ke zprávám o nižší popularitě Xboxu One.

„Od chvíle, kdy jsme odhalili Xbox One, jsem spolu s naším týmem četl vaše komentáře a naslouchal vašim reakcím. Rád bych vám poděkoval za pomoc při reorganizaci budoucnosti konzole. Zjistili jsme, jak moc máte rádi dnešní flexibilitu her na discích. Možnost půjčovat, sdílet a přeprodávat hry podle libosti je pro vás mimořádně důležitá. Velký význam má také hraní offline, a to kdekoliv na světě a jakkoli dlouho,“ uvedl na oficiálních stránkách Xboxu Don Mattrick, prezident zábavní divize Microsoftu a pak odhalil, jaké konkrétní změny přichystal.

- Připojení k internetu nebude pro hraní offline her na Xboxu One vyžadováno. Po jednorázovém úvodním nastavení nového Xboxu One budete moci hrát hry z disku bez připojení. Nutnost připojit se jednou za 24 hodin byla zrušena. Xbox One s sebou můžete brát kamkoliv a můžete hrát stejně jako na Xboxu 360.

-Vyměňujte, půjčujte, prodávejte, darujte nebo pronajímejte hry na discích stejně jako dnes. Nebudou žádná omezení používání a sdílení her, vše bude fungovat stejně jako dnes na Xboxu 360.

„Ačkoli věříme, že většina lidí bude hrát online a využije cloud pro zábavu i hraní, umožníme zákazníkům, aby si vybrali mezi fyzickým a digitálním obsahem,“ doplnil Mattrick, a tak připomněl důležitý aspekt hraní na Xboxu One - cloud. Ten pro zlepšení výkonu nebo pro sociální funkce využije řada oznámených exkluzivních titulů, a ty tak stejně nebude možné hrát offline. Přesto mohou být hráči rádi - řadu her si klidně užijí třeba při dovolené na chatě, kde nemají internet.

Microsoft také upozornil, že hry stahované ze sítě Xbox Live budou taktéž fungovat na stejném principu jako dnes a dále zrušil plánované regionální restrikce. Díky tomu by nic nemělo bránit spouštění titulů zakoupených v jiných regionech. Změny tak českým zákazníkům pravděpodobně otevřou možnost pořídit si konzoli v cizině už letos v listopadu a začít na ní hrát dříve, než u nás bude někdy v příštím roce oficiálně v prodeji. Česká republika totiž není v první várce států, kam Xbox One před koncem letošního roku zamíří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama