gran-turismo-6-oficialne-oznameno
Novinka Gran Turismo 6 oficiálně oznámeno

Gran Turismo 6 oficiálně oznámeno

Maggot

Maggot

15. 5. 2013 16:14 6
Reklama

Zhruba osmdesátce novinářů z celého světa byl dnes na okruhu Silverstone oficiálně představen šestý regulérní díl jízdního simulátoru Gran Turismo. Tato PlayStation exkluzivní série nadále zůstává na PlayStation 3, díky čemuž vyjde Gran Turismo 6 před Vánocemi pro majitele stávající generace.

Je s podivem, že Sony netlačila šestý díl na očekávanou konzoli PlayStation 4, ve prospěch série ovšem mluví solidní mnohamilionová základna "Péestrojek" a engine vyladěný právě pro potřeby této konzole. Takže co nás čeká a nemine? Základem je opět monstrózní počet 1200 řiditelných vozů, v jakém poměru ovšem budou zastoupena nádherná prémiová auta a převedené modely z předchozích dílů, je prozatím záhadou.

Kompletní změnou projde uživatelské rozhraní a uvítací obrazovka, která je v současném Gran Turismu sice opravdu pohledná, zároveň ovšem nepraktická. Takovou optimalizací by mělo dojít i ke zrychlení nahrávacích časů. Jádro enginu hry je totiž úplně nové, tvůrci vytvořili nový renderovací engine a pokročilejší nasvícení. Sám Kazunori Yamauchi slibuje ještě plynulejší hratelnost a šťavnatější grafiku, která bude hrát na efekty.

Mnohem důležitější je ovšem přepracovaný jízdní model. Polyphony Digital na jeho kompletním omlazení spolupracovalo například se společností Yokohama (výrobce pneumatik) a KW Auto (tlumiče a podvozky), díky čemuž je řízení aut opět mnohem autentičtější. Sony navíc dodává, že je nová technologie nakloněna dalším rozšířením. Co to znamená pro nás? Očekávat můžeme pravidelné porce DLC balíčků v podobě nových aut a tratí, a to s měsíční periodicitou.

Tomu ostatně napovídá i 7 zbrusu nových tratí a 200 nových aut. Na placu jsme mohli vidět například Ferrari Dino, KTM X-Bow, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 a celou řadu dalších krasavců. Vývojáři vypichují i možnost přenést data ze své GPS do editoru tratí, který informace zpracuje a vygeneruje trať odpovídající najeté trase.

"Tvůrci vytvořili nový renderovací engine
a pokročilejší nasvícení."

Těšit se můžeme i na mnohem větší podporu úpravy vozidel. Sám Yamauchi přislíbil tisíce dodatečných spojlerů, nárazníků a kol, které budeme moci aplikovat na naše auta. Zatím bohužel nepadlo slovo na editor vlastní grafiky a závodních polepů, kterým se chlubí konkurenční série Forza Motorsport.

Slovo zákonitě přišlo i na rozsáhlejší online možnosti - tentokrát se nám dostane možnosti zakládat nejenom online závody, ale i turnaje pro vícero hráčů. Ještě lépe zní fakt, že bude možné vytvářet i vlastní závodní podniky a tedy i stáje.

Sečteno podtrženo, Gran Turismo 6 vychází v předvánočním období pro PlayStation 3, dostane se nám 1200 aut, 71 lokací, zásadně přepracovaného enginu a další podpory skrze DLC balíčky. Oficiální obrázky budou k dispozici brzy, další zásadní info připluje spolu s výstavou E3 a německým GamesComem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama