sony-planuje-restart-handheldu-vita
Novinka Sony plánuje restart handheldu Vita

Sony plánuje restart handheldu Vita

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 2. 2013 08:45 1
Reklama

Že je Playstation Vita platformou nepříliš úspěšnou, to není žádným tajemstvím. Naopak to ale bylo s dalšími plány ze stran Sony a my tak dlouho netušili, co tento asijský gigant plánuje se svým handheldem.

Nyní však, zdá se, Sony otáčí o 180° a snad již jen okamžiky před odhalením nového velkého bratra upírá svojí pozornost také na Vitu. Sony hostilo online konferenci, ze které jsme se dozvěděli několik zajímavých střípků informací našeptávajících, že Vita má stále ještě co říci.

Prezentace sice byla zaměřena primárně na Japonský trh, kde se Vita propadá doslova katastrofálně (například za předešlé dva týdny šlo o pouhých 14 tisíc prodaných kusů oproti 68 tisíc 3DS), ale to neznamená, že se snaha na tamním trhu nepromítne i na náš evropský. Ostatně už nyní je většina titulů pro Vitu i u nás vycházejících vyvíjena právě v Japonsku.

V tomto roce bychom se tak měli dočkat zvýšené pozornosti na vývoj nových a dokonce i exkluzivních titulů - řeč je zde sice především o JRPG, ale vedle tohoto pro evropana snad až příliš specifického žánru bychom se měli dočkat i titulů jiných a také množství portů. Jmenován byl například Dead or Alive 5.

A poslední milou novinkou je fakt, že se plánuje i zlevnění samotné konzole, a to až na sympatických 200 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama