cinane-nejradeji-hraji-po-internetu
Novinka Číňané nejraději hrají po internetu

Číňané nejraději hrají po internetu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

8. 1. 2013 11:24
Reklama

Je to paradox, ale v zemi s cenzurovaným Googlem, hrají lidé téměř výhradně přes internet. Řeč je o Číně, která nedávno poskytla údaje o svém herním byznysu za uplynulý rok.

Podle nich dosahují příjmy čínského průmyslu s hrami již na cifru 9,7 miliardy dolarů a lídrem trhu je onlinové hraní s devadesátiprocentním podílem. V přepočtu na peníze to znamená, že se v Číně točí devět miliard jenom v multiplayeru. To je do značné míry odpověď na to, proč velké západní firmy vyrábějí pro Čínu speciální onlinové verze svých her, například Activision své Call of Duty Online.

V meziročním srovnání posílil herní byznys v Číně o 35 procent. Nic z toho ale nemají výrobci hardwarových konzolí, kteří kvůli politickým restrikcím a cenzuře na trhu prakticky nejsou, jejich podíl je pouhých 0,1 procenta. Naopak roste trh s mobilním hraním, za loňský rok vygeneroval tržby již za 520 milionů dolarů, což dělá pět procent podílu.

Celkové světové příjmy herního průmyslu se dnes odhadují na zhruba 60 miliard dolarů, pětina peněz tedy končí za rudou hranicí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama