zahadne-snimky-devkitu-noveho-xboxu
Novinka Záhadné snímky devkitu nového Xboxu

Záhadné snímky devkitu nového Xboxu

Maggot

Maggot

30. 7. 2012 07:48 1
Reklama

Další generace konzole od Microsoftu je již delší dobu vyvíjena pod kódovým označením Durango. Nedávno se objevily spekulace o tom, že by se nový přístroj měl jmenovat Xbox 8, což by nebylo až tak překvapivé, vzhledem k aktuálnímu počínání firmy na poli operačních systémů a tabletů. Nyní se objevil někdo, kdo tvrdí, že má snímky vývojářského kitu. Jsou pravdivé?

Záhadné snímky devkitu nového Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz

Server Digital Foundry tvrdí, že pravdivé skutečně jsou, zároveň má jít o přístroje rozesílané vývojářům v únoru tohoto roku. Tvrzení zdroje je v mnoha ohledech ovšem překvapivé. Dle něho se totiž v útrobách konzole ukrývá procesor od Intelu a grafický čip od společnosti nVidia. A jak známo, Microsoft měl původně navázat na tradici "360ky" sepsáním smlouvy s konkurenčním AMD.

Záhadné snímky devkitu nového Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz

Co se týká kapacity, dev kit má být osazen 8 GB RAM, což je pravděpodobně více, než v případě finální podoby konzole. Vývojové přístroje mívají odjakživa více paměti z důvodu snadnějších úprav a hladšího běhu pří testování nedokončených verzí her. Dle Digital Foundry se navíc jedná o kompletně 64-bitovou architekturu, přičemž procesor má v prodejní podobě mít 8 jader.

Záhadné snímky devkitu nového Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz

Server Eurogamer vystopoval člověka, který stojí za fotografiemi, některá jeho tvrzení jsou ovšem v rozporu s pořízenými snímky. Pakliže se podíváte na rozhraní snímků konzole, všimnete si například příkazu NuiView, který slouží k vykreslování snímků pořízených skrze pohybový ovladač Kinect. V tuto chvílí bohužel nemůžeme věřit ničemu. Jisté je, že se Microsoft bude, stejně jako Sony, snažit konzoli odhalit koncem tohoto roku, potažmo časně v roce 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama