larry-se-opravdu-vraci-diky-kickstarteru
Novinka Larry se opravdu vrací díky Kickstarteru

Larry se opravdu vrací díky Kickstarteru

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 5. 2012 05:24
Reklama

Přes šest set tisíc dolarů již na Kickstarteru vybrali Replay Games pro chystaný remake starých dobrodružství Larryho Laffera, člověka s mohutnými kouty a ještě větší chutí souložit. Co je Kickstarter a jak dotování nezávislých her z kapes samotných hráčů funguje, snad již nemusíme připomínat. Důležitější je konstatování, že staronový Larry díky štědrému zadotování skutečně vznikne a že na jeho kvalitu dohlédne i původní autor série Al Lowe.

Larry se opravdu vrací díky Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz

Replay Games plánují předělat Larry pro platformy PC, Mac a smartphony. Zatím je ve hře úplně první díl série z roku 1987 nazvaný Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards. Al Lowe se má postarat, aby se z projektu nestala trapná fraška, jako případě moderních dílů, jmenovitě Leisure Suit Larry: Box Office Bust. Samotný Lowe se do herního byznysu vrací po čtrnácti letech, pokud nepočítáme zrušený projekt Sam Suede: Undercover Exposure z roku 2006.

Kvalitu budoucího remaku staré hry by mohl zajistit entusiasmus samotného prezidenta Replay Games Paula Troweho. Ten je dlouholetým fanouškem starých sierráckých adventur a jako teenager se dokonce podílel na jejich betatestování. Zároveň vždy toužil vlastnit licenci na Larryho, což se mu nyní s požehnáním Ala Lowa podařilo.

Larry se opravdu vrací díky Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz

I další členové Replay Games se rekrutují z fanoušků Sierry. Největší změnou, kterou pro remake plánují, je point and click uživatelské rozhraní. Původně se Larry řídil textovými povely a kurzorovými šipkami.

Pochopitelně také dojde na grafický facelift. Ten přinese více detailů a hru oprostí od typického problému starých adventur, kdy v pixelaté grafice hráč snadno přehlédnul drobné questové předměty.

Co se týče příběhu, máme se setkat s úplně novou ženštinou, která v původním dobrodružství chyběla. S ní souvisí i série nových úkolů, puzzlů a také minimálně jedno nové prostředí. Veškeré postavy z Longue Lizards mají být nadabovány.

Larry se opravdu vrací díky Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud se remake prvního dílu Larryho setká s příznivou odezvou publika, plánují Replay Games vydávat ty další epizodickou formou. Kdy se však starý čuňák do "světa ještěrek" vrátí, zatím bohužel nevíme. Je možné, že to do konce letošního roku nestihne. Útěchou nám může být konstatování Ala Lowa, že nedopustí žádné zcenzurování hry. "Nehodláme ji dělat pro děti," uklidňuje známý humorista a jazzman.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama