dark-souls-se-prece-jen-docka-dlc
Novinka Dark Souls se přece jen dočká DLC

Dark Souls se přece jen dočká DLC

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

11. 1. 2012 09:29
Reklama

RPG určené náročným hráčům, kteří vyznávají tradiční pojetí hratelnosti – tak se prezentoval titul Dark Souls, pokračování úspěšného titulu Demon's Souls. Hra, jejíž dohrání zabere desítky hodin a rozhodně se tak nestane bez vysokého počtu úmrtí, získala po světě výtečná hodnocení (na Hrej 8/10 v recenzi Petra Streckera). Zdálo se ale, že na rozdíl od konkurenčních titulů nebudou autoři ze studia From Software rozšiřovat její obsah prostřednictvím DLC – sami to ostatně před vydáním tvrdili. Právě dokončenost a uzavřenost hry byla něčím, co hráči i kritici oceňovali – že v jednotlivých lokacích a částech herního světa nejsou viditelná "prázdná místa" pro dodatečný obsah.

Podle informací magazínu Electronic Gaming Monthly se ale nakonec přídavek přece jen chystá. Zdroj blízký projektu prozradil redaktorům EGM, že se dokončuje DLC, které by mělo být vydáno během prvního kvartálu letošního roku. Bližší detaily o jeho obsahu, tedy zda půjde o přídavek příběhový, jaké přinese nové lokace, zbraně, kouzla či monstra, se zatím neví. EGM ale vyšťouralo ještě jednu zajímavou informaci: From Software si totiž v Japonsku zaregistrovali ochrannou známku Yami no Mori, což v překladu znamená přibližně "les temnoty" či "temný les" – spekulují tedy, že by to mohl být podtitul chystaného DLC, i když samozřejmě může jít i o jiný projekt či pracovní název.

Fanoušci se v diskusích už samozřejmě pustili do spekulací, jaká část hry by mohla být rozšířena, či jaká monstra se v DLC objeví. Pravděpodobně zní například tipy na rozšíření lokace Ash Lake, či zjevení příšer, které byly v oficiálním art booku, ale nikoliv ve hře samotné. Máte svůj tip, jak by mohl přídavek pro Dark Souls vypadat (ať už to bude v temném lese, nebo někde úplně jinde)?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama