akcie-nintenda-se-opet-vyrazne-propadly
Novinka Akcie Nintenda se opět výrazně propadly

Akcie Nintenda se opět výrazně propadly

Ondřej Švára

Ondřej Švára

1. 8. 2011 10:20 3
Reklama

Na tak nízké hladině byly akcie japonského herního giganta Nintendo naposledy před šesti lety, kdy se chystalo uvést konzoli Wii. Společnost po aktuálně špatných prodejích nového handheldu 3DS a po ohlášení jeho plánované slevy utrpěla na burze třináctiprocentní pád. Úspěch kdysi vydobytý s DS se za letošní červenec kvůli jeho nástupci v podstatě rozplynul. A jde již o druhý burzovní krach Nintenda v tomto roce. Poprvé se firemní akcie propadly v červnu po ohlášení konzole WiiU. Pravděpodobně nejsmutnější bude z nastalé situace bývalý prezident firmy Hiroshi Yamauchi, který vlastní desetiprocentní podíl a prakticky přes noc tak přišel přibližně o 312 milionů dolarů.

Nintendo prožívá velmi špatné finanční období. Nový 3D handheld se prodává hůře než staré DS, a proto se firma odhodlala k až čtyřicetiprocentním slevám. Přístroj bude nyní v USA stát místo 249 dolarů jen 169 dolarů a v Austrálii zlevní z původních 350 na 250 dolarů. Nové ceny se začnou globálně měnit od dvanáctého srpna a v Česku by tou dobou mělo 3DS stát podobně jako v Americe, přesná evropská cena však zatím není známa.

Současní majitelé 3DS s původní cenou obdrží jako kompenzaci přístup k dvaceti retro hrám z NES a GBA přes Virtual Console.

Akcie Nintenda se opět výrazně propadly
i Zdroj: Hrej.cz

Akcie Ninteda se aktuálně propadly na hodnoty před vydáním konzole Wii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama