novinky-z-indie-studia-amanita-design
Novinka Novinky z indie studia Amanita Design

Novinky z indie studia Amanita Design

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 3. 2011 09:36
Reklama

České studio Amanita Design na britském festivalu GameCityNights odhalilo své další plány. Týkají se jak stávajících titulů, tak úplné nových projektů. První zpráva potěší ty z vás, kteří ještě nehráli Machinarium a verze pro PC nebo Mac jim z určitých důvodů nevyhovují. Zatím nejúspěšnější hra studia se brzy objeví na dalších platformách, v přípravě je verze pro síť PlayStation Network, chystá se také port pro tablet BlackBerry PlayBook. Naopak s Microsoftem se Jakub Dvorský nedohodl, na Xboxu 360 se indie hit roku 2009 definitivně neobjeví.

Prvním z úplně nových projektů je Osada, interaktivní hudební video založené na "české psychedelické country hudbě". Podle obrázků velmi netradiční dílo kombinující fotografie s kreslenými pozadími se v následujících týdnech objeví na oficiálních stránkách studia k bezplatnému nahlédnutí.

Tradičnějším projektem je Botanicula, "jednoduchá ale rozsáhlá" point and click adventura. Vaším úkolem bude v roli pěti tvorů zachraňovat poslední semínka před útoky nebezpečných parazitů. Projekt, za nímž stojí hlavně animátor Jára Plachý, je zhruba v polovině, dokončen by měl být ještě letos. Opět je třeba upozornit na zajímavé grafické zpracování, které můžete vidět v přiložených obrázcích.

Zatím nejméně informací máme o třetím dílu série Samorost, který byl v Nottinghamu, kde akce GameCityNights proběhla, taktéž oznámen. Vývoj hry je zatím v počátku, připraveny by měly být verze pro PC, konzole a tablety. Samorost 3 by měl být delší a propracovanější než jeho předchůdci. Datum vydání zatím nebylo upřesněno. Chlapíci z Amanita Design se tak rozhodně nenudí, pokud vás práce týmu zajímá, rozhodně nepřehlédněte rozhovor na stránkách PC Gameru, kde se Jakub Dvorský svěřuje například se svým názorem na DRM ochranu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama