crysis-2-unikla-na-internet
Novinka Crysis 2 unikla na internet

Crysis 2 unikla na internet

Maggot

Maggot

12. 2. 2011 11:46 67
Reklama

Jak se zdá, německé studio Crytek do nového roku vykročilo opravdu nešťastnou cestou. Hlubiny internetu jsou velice temné a schovávají nejedno tajemství, které může být překvapením nejen pro řadové uživatele, ale také autory mnoha prací. Ne náhodou se bavíme o Cryteku, který definoval next-gen hraní díky first-person akcím jako Far Cry nebo Crysis, které jsou jakýmsi benchmarkem moderních technologií. Studio již delší dobu usilovně pracuje na Crysis 2, které bude pohánět ještě propracovanější engine.

Díky statusu hry není divu, že se včera na internetu objevila pirátská betaverze téměř finální podoby hry, která v Evropě vychází až za měsíc, konkrétně 25. Března. Jedná se sice o silně nestabilní verzi, která je stále ve vývoji, nicméně je v ní zahrnuta téměř celá kampaň pro jednoho hráče, tudíž si mohou hráči hru osahat těsně před vydáním. Nemusíme dodávat, jak bolestnou ránu Crytek obdržel. O to bolestivější je, že je v souboru o velikosti 9 GB zahrnut i kód centrální DRM ochrany, tudíž se mohou potenciální crackeři již nyní snažit o její prolomení. Crytek by mohl zasáhnout a přepracovat alespoň tuto část, což je samozřejmě téměř nereálné, vezmeme-li v potaz, že hra vychází za měsíc, přičemž půjde finální výlisek do lisoven ještě dříve.

S DRM klíčem se tak mohou piráti připravit na vydání hry, která bude pravděpodobně instantně deflorována. Soubor se poprvé objevil na fórech serveru Facepunch, odkud byl v mžiku odstraněn, což ovšem nezabránilo jeho vystřelení do světa. Momentálně se tak po zákoutích P2P sítí pohybuje téměř finální verze hry, která sice běží pouze pod DirectX 9.0, ale zato odhaluje téměř celý obsah svých útrob. Jaký efekt bude mít tento únik na marketing EA? Vzhledem k tomu, v jaké fázi hra je, se pravděpodobně nedá moc dělat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama