spor-kolem-fallout-online-je-stale-zhavy
Novinka Spor kolem Fallout Online je stále žhavý

Spor kolem Fallout Online je stále žhavý

Marek Švrkala

Marek Švrkala

23. 12. 2010 13:30 1
Reklama

Společnost Interplay sice nedávno oznámila, že MMO Fallout Online ve spolupráci s vývojáři z Masthead Studios dokončí v druhé polovině roku 2012, dosud ale není jisté, jak bude hra vypadat a zda ji vůbec Interplay bude moci vydat. Ačkoli se mohlo zdát, že vše v poslední době utichlo, Interplay je stále v soudním sporu o značku Fallout s vydavatelstvím Bethesda. Soudní pře ohrožuje i samotný vývoj zmíněné onlinovky. Serveru Fallout Wiki se podařilo získat aktuální materiály ze soudní síně, které prokazují, že je spor stále v plném proudu.

Bethesda podle své verze společnosti Interplay v roce 2007, kdy licenci Falloutu koupila, ponechala jen trademark, tedy obchodní značku a název hry. Všechna ostatní práva by měla být její. To znamená, že by Interplay ve Falloutu Online mimo názvu nemohl použít jiné věci, které tuto sérii proslavily. Například artworky (včetně modelů zbraní) a nebo herní koncepty, jako je Pip Boy nebo World Bible. Pokud má Bethesda pravdu, bylo by pro Interplay velmi obtížné Fallout Online v obstojné a známému postapokalyptickému světu věrné podobě dokončit.

Podrobnosti ze zveřejněných dokumentů si můžete přečíst na stránkách Fallout Wiki, které o novinkách v kauze podrobně informují. Vývoj soudního sporu samozřejmě nelze předjímat. Doufejme jen, že vše nakonec pro hráče dopadne co nejlépe. Jistě by byla škoda přijít o onlinovku z oblíbeného herního světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama