insomniac-vytvori-novou-znacku-pro-ea
Novinka Insomniac vytvoří novou značku pro EA

Insomniac vytvoří novou značku pro EA

Marek Švrkala

Marek Švrkala

25. 5. 2010 16:21 1
Reklama

Žhavou novinku před chvílí oznámil prezident studia Insomniac Games Ted Price. Tento americký tým po šestnáct let tvořil různé série výhradně pro společnost Sony (např. Spyro the Dragon, Ratchet & Clank nebo Resistance) a její konzoli PlayStation. Avšak nyní studio uzavřelo dohodu s Electronic Arts a divizí EA Partners. Insomniac pro tohoto distributora vyvíjí úplně novou herní značku, která bude multiplatformní. Vedle PlayStationu 3 se tak zatím blíže neupřesněný titul vytvářený v kalifornském Burbanku premiérově objeví rovněž na Xboxu 360.

„Práce s EA Partners nám umožní rozšířit naše hry k multiplatformnímu publiku a přitom si zanecháme práva na naši značku,“ uvedl Ted Price. Novou akvizici si pochvalují také v Electronic Arts. „Insomniac jsou proslaveni svou oddaností ke kvalitě a svou schopností tvořit unikátní a vzrušující herní světy. Těšíme se, že jim pomůžeme přinést jejich novou slavnou značku milionům věrným fanouškům studia na PlayStationu a brzy také milionům fanoušků na Xbox 360,“ řekl viceprezident EA Partners David DeMartini. V Electronic¨Arts tak do své distributorské stáje získali další cenné studio (nedávno si zajistili např. práva na hry od Respawn Entertainment, naopak dohoda s Bungie nakonec nevyšla).

Nová dohoda ale údajně nic nemění na vztahu Insomniac Games k Sony. Oby subjekty budou nadále spolupracovat. „Sony a Insomniac Games budou pokračovat v budování úspěšného partnerství, které vedlo k prodeji více než 35 milionů kusů různých her hráčům na celém světě. Těšíme se, až v blízké budoucnosti zveřejníme další exkluzivní titul pro PlayStation 3 od Insomniacu,“ napsala ve vyjádření společnost Sony.

Nespavci tak nyní významně rozšíří svůj záběr. Není se co divit, již loni založili novou pobočku studia v Severní Karolíně, a tak mají větší vývojářské kapacity. Projekt pro EA ale vytvoří část týmu v hlavním sídle firmy v Burbanku ve slunné Kalifornii. Chystaný titul by neměl být odhalen na E3, ale až později. S čím asi tvrůci nakonec přijdou?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama