ps3-problem-samospadem-vyresen
Novinka PS3 problém samospádem vyřešen

PS3 problém samospádem vyřešen

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

1. 3. 2010 18:30 25
Reklama

Update 2: A máme to už i oficiálně. Na vině byl pomatený čip, který si myslel, že rok 2010 je přestupný a včerejšek pro něj jaksi "neexistoval", tudíž stačilo jeden den počkat a vše se rázem vyřešilo. Sony samozřejmě podnikne skrze update firmwaru protiopatření, aby se něco takového v budoucnu neopakovalo. Pokud jste tedy s obavami o své trofeje vyčkali s puštěním PS3 až do těchto chvil, pak už se nemusíte vůbec ničeho bát a vesele se pusťte opět do hraní.

Update: Zdá se, že problém stejně jako se náhle zjevil, tak i znenadání odešel. Když na Big Benu odbíjela půlnoc, tak se totiž vše navrátilo do normálu a dříve zmiňované problémy pominuly. Alespoň to tedy slýcháme prakticky ze všech stran, které měly s PS3 potíže. Stále však čekáme na nějaké oficiální prohlášení, tudíž stay tuned a s tím zapínáním PS3 a okamžitým zkoušením dostupnosti PSN (a zkoumání stavu vašich trofejí a uložených pozic) nemusíte nijak pospíchat.

Původní zpráva: Naše původní novinka z dnešního odpoledne má velmi zajímavé pokračování, které by rozhodně mělo zajímat všechny, kteří mají PS3 doma. Shrňme si fakta. Dnes ráno se majitelům PS3 na celém světě začala zobrazovat chyba 8001050F, která zapřičiňuje, že se interní hodiny v PS3 automaticky přenastavily na prvního března 2000. Tím pádem nešly spustit některé hry, nebylo možné si přehrát videosoubory s předem určeným datem vypršení platnosti a připojení na PlayStation Network rovněž nefungovalo. Tento problém se však původně týkal jenom majitelů klasických "Fat" PS3 strojů, vývojářských dev kitů a novinářských debugových konzolí, novější Slim verze měly prý běžet bez problémů.

Tato nepříjemná situace také stále přetrvává, nicméně společnost Sony teď navíc varuje majitele všech konzolí PlayStation 3 (krom modelů Slim, které nejsou postiženy), aby je po celý dnešní den vůbec nezapínali a nezkoušeli se připojovat k PlayStation Network, a to ani pokud jste ji po celou dobu od zakoupení měli odpojenou od internetu. Nepomůže ani přeinstalování firmwaru na předchozí, či aktuální verzi, neboť problém se skrývá přímo v samotném přístroji, nikoliv v nainstalovaném systému.

Místo toho radí sledování zpravodajství na herních serverech a nejrůznějších informačních kanálech (třeba oficiální PS blog, který je nicméně většinu času natolik přetížený, že téměř není možné se na něj dostat), skrze něž je bude informovat o další situaci. Hrozí totiž poškození nejen uložených pozic, ale rovněž ztráta veškerých dosažených trofejí u některých her. Na odstranění problému se již pilně pracuje a jestli vše půjde podle plánu, mělo by být řešení do zítřka snad na světě. Pokud se situace jakýmkoliv způsobem změní, budeme vás o tom samozřejmě informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama