Zvěsti o filmové Zeldě se neměly zakládat na pravdě. Zprávu popřel ředitel studia Illumination
i Zdroj: Nintendo
Novinka Zvěsti o filmové Zeldě se neměly zakládat na pravdě. Zprávu popřel ředitel studia Illumination

Zvěsti o filmové Zeldě se neměly zakládat na pravdě. Zprávu popřel ředitel studia Illumination

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 6. 2023 11:35

Film Super Mario Bros. ve filmu se stal ihned po vydání kasovním trhákem a dle posledních zpráv i druhým nejvýdělečnějším animákem všech dob. Po takovém úspěchu bylo tedy logické, že pokusy Nintenda nekončí. Tím spíše když se objevila spekulace, že studio za Maria zodpovědné studio Illumination už nyní spolupracuje s Nintendem na adaptaci The Legend of Zelda. Tato fáma se později šířila velmi hojně, avšak možná nepodloženě. Server TheWrap totiž nyní hovořil s výkonným ředitelem Illumination Chrisem Meledandrim, a ten řekl, že příběh Linka nejenže není prioritou, ale že ani netuší, odkud se tyto zvěsti vzaly.

Reklama

  • CEO produkčního studia Super Mario Bros. ve filmu označil spekulace o Zeldě za smyšlené
  • Podle jeho slov nebyl film o Zeldě zatím společností ani projednáván

Během vystoupení na Mezinárodním festivalu animovaných filmů Meledandrim uvedl: „Upřímně netuším, kde se to [spekulování o filmové Zeldě] vzalo. Chci říct, chápu, že si lidé mohou domýšlet různé věci, protože jsme měli skvělé zkušenosti ze spolupráce. Ale můj vztah se společností Nintendo nyní zahrnuje i členství v jejich správní radě… a co se týče konkrétních věcí, to bylo jen něco, o čem jsem slyšel spoustu zvěstí," reagoval na zprávu, kterou začátkem měsíce předložil i dlouholetý filmový novinář Jeff Sneider. 

Ve slovech tohoto novináře tehdy zaznělo, že byl čerstvě informován skvělým zdrojem ohledně toho, že Nintendo je blízko uzavření dohody s Universal o filmu Zelda. „[Filmová] Zelda bude a vypadá na další velkou značku mezi Illumination a Nintendem," uváděl ve své zprávě.

Studio Illumination chystá další hitovku. Zelda ve filmu dorazí nejdříve za rok
i Zdroj: Nintendo

Studio Illumination chystá další hitovku. Zelda ve filmu dorazí nejdříve za rok

Americké produkční studio Illumination je známé svou prací na animované sérii Já, padouch. Z poslední doby si však odnáší…

9. 6. 2023 09:05

Meledandriho odpověď se tak stala předělem dvou táborů: pro někoho je jasným popřením všeho, co Sneider řekl, protože označila jeho zprávu za fámu, zatímco pro druhou skupinu ne. Podporu nacházíme zejména u těch názorů, které mají aktuální reakci za příliš obecnou.

Zdůrazňují hlavně to, že pokud by Nintendo s Illumination opravdu nemělo nyní zájem snímek vytvořit, potom by Meledandri mohl přijít a popřít vše přímočaře, čímž by vyvrátil ony pochybnosti. Na druhou stranu, i toto jednání lze odůvodnit různě. Důvodem mohlo být např. to, že filmová Zelda sice aktuálně v plánu není, ale někdy být může, a je tak výhodné nemluvit  v definitivních termínech, ale spíš v obecných prohlášeních.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama