Podle insiderů Ubisoft pracuje na sedmém Far Cry a multiplayerovém spin-offu. Zřejmě se vydáme na Aljašku
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Podle insiderů Ubisoft pracuje na sedmém Far Cry a multiplayerovém spin-offu. Zřejmě se vydáme na Aljašku

Podle insiderů Ubisoft pracuje na sedmém Far Cry a multiplayerovém spin-offu. Zřejmě se vydáme na Aljašku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 1. 2023 10:16 1

Ubisoft pracuje na dvou nových hrách ze série Far Cry. Konkrétně na regulérním pokračování a menším titulu zaměřeném na multiplayerové střílení. Alespoň to tvrdí insider Tom Henderson z magazínu Insider Gaming, s odkazem na vlastní zdroje.

Reklama

  • Podle zdrojů Toma Hendersona se chystá Far Cry 7 a multiplayerový standalone
  • Původně šlo o jednu hru, ale projekty byly odděleny
  • Multiplayer bude zřejmě Tarkov na Aljašce, kde bude hrozit především počasí
  • Klasické pokračování nejspíš taky nabídne Aljašku, ale nevyjde dříve než v roce 2025

Podle Hendersona měly oba projektu původně vznikat v rámci jedné hry, postupně ale došlo k jejich oddělení, zřejmě i kvůli odchodu původního šéfa vývoje Dana Haye. Nyní tak běží dva vývoje pod projektovými názvy Project Blackbird a Project Maverick.

Henderson upozorňuje, že jsou informace zatím spíše kusé, a zdroje o nich mluví velmi opatrně. Multiplayerový Maverick ale má vznikat za dost složitých podmínek a s řadou významnějších změn. Titul se údajně má odehrávat na Aljašce, respektive v místní promrzlé divočině, a nejspíš půjde o další variaci inspirovanou Escape From Tarkov. Zážitek má tedy stát na výsadcích, kontraktech, permanentní smrti, správě inventáře, sbírání předmětů a podobně. Oproti ostatním podobným titulům by ale větší roli mělo hrát počasí a nástrahy divočiny včetně dravých zvířat, zatímco ostatní hráči jsou spíše sekundárním rizikem.

Ze hry údajně i existují screenshoty. Zdroje ale měly požádat, aby je Insider Gaming nesdílel na veřejnosti. Magazín vedle toho spekuluje, že se ve hře objeví postavy ze starších dílů Far Cry. Odkazuje při tom na listopadový příspěvek herce Alexe Fernandeze, který daboval Juana Corteze ve Far Cry 6, a podle snímku nahrával hlášku, která se k Cortezovi vyloženě hodí.

Regulérní pokračování série Far Cry, zřejmě s číslovkou 7, pak nejspíš nabídne stejné zasazení, tedy na prochladlou Aljašku. Zatím se uvažuje o vydání někdy během roku 2025, na základě posledního vývoje projektů Ubisoftu ale lze předpokládat, že ještě dojde k interním a možná i oficiálním odkladům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama