Zenimax žene Oculus k soudu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zenimax žene Oculus k soudu

Zenimax žene Oculus k soudu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 5. 2014 08:18 4
Reklama

Spor okolo vývoje virtuální helmy Oculus Rift pokračuje. Nedávno jsme uvedli, že společnost Zenimax obvinila svého bývalého zaměstnance, legendárního designéra Johna Carmacka, z vynesení know-how do firmy Oculus Rift, kam odešel zdokonalovat právě virtuální technologii a měl k tomu neoprávněně využít znalosti a postupy, které získal v Zenimaxu. Právě Zenimax v minulých letech vývoj virtuální reality silně podporoval a s firmou Oculus Rift dokonce spolupracoval. 

Nyní však Zenimax pokračuje ve frontálním útoku. Pro změnu obvinil šéfa Oculus Riftu Palmera Luckeyho z neoprávněného vyzrazení obchodních tajemství a neoprávněného užití duševního vlastnictví konkurence a celou věc už poslal k federálnímu soudu v Texasu. Tam se bude kauza projednávat v zatím neznámém termínu. 

Zástupci žalující strany chtějí u tribunálu zopakovat, že firmě Oculus Rift v minulosti Zenimax svěřil své know-how, zatížené vzájemnými dohodami, které teď Oculus Rift využil pouze pro sebe a k vývoji vlastní helmy a získané znalosti poskytl i dalším stranám.  Zenimax požaduje finanční náhradu za údajně způsobené újmy, to však firma Oculus odmítá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama