Zemřela herečka Annie Wersching. Ztvárnila Tess v původní hře The Last of Us
i Zdroj: Naughty Dog / PlayStation
Novinka Zemřela herečka Annie Wersching. Ztvárnila Tess v původní hře The Last of Us

Zemřela herečka Annie Wersching. Ztvárnila Tess v původní hře The Last of Us

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 1. 2023 09:38

Ve věku 45 let zemřela herečka a dabérka Annie Wersching. Ta se proslavila v seriálech 24, Bosch, Timeless nebo Star Trek: Picard, hráčům bude ale velmi dobře známá jako Tess z prvního The Last of Us. Po několika letech podlehla boji s rakovinou. I přes nemoc ale dále natáčela a pracovala.

Reklama

  • Ve věku 45 let podlehla rakovině Annie Wersching
  • Herečka ztvárnil Tess v The Last of Us a Tassyn v Anthem
  • Zanechala po sobě manžela a tři syny

Během života se podílela především na seriálové tvorbě. Kromě kratších dramatických seriálů se objevovala v oblíbených dlouhodobých sériích jako jsou Lovci duchů, Námořní vyšetřovací služba nebo Hawaii Five-0.

V roli Tess v The Last of Us se zapsala i do paměti hráčů. Kromě hlasu propůjčila postavě také pohyby skrz motion capture. Chvíli se mohla těšit i z obrovské popularity seriálové adaptace. V té její roli nahradila herečka Anna Torv.

Kromě The Last of Us se později objevila i v nepříliš povedené multiplayerové akci Anthem, kde ztvárnila podezřele podobně nazvanou postavu Tassyn.

“V duši rodiny je dnes obrovská díra. Zanechala nám však nástroje, jak ji zaplnit. Našla kouzlo i v tom nejjednodušším okamžiku. K tanci nepotřebovala hudbu. Naučila nás nečekat, až si vás dobrodružství najde. 'Jděte si ho najít. Je všude.' A my ho najdeme,” stojí v oficiálním prohlášení manžela Stephena Fulla. Ten upozorňoval také na to, že se Wersching i přes diagnózu v roce 2020 nenechala omezit v práci a žila svůj život naplno. Pár měl spolu tři syny. 

Zármutek vyjádřil na sociálních sítích i autor The Last of Us Neil Druckmann, který herečku označil za blízkou přítelkyni a úžasného člověka. Na crowdfundingové platformě GoFundMe se mezitím objevila sbírka For Annie's Boys ❤️ Freddie, Ozzie and Archie s cílem shromáždit finance pro budoucí život zmíněných dětí, které jsou v současnosti ve školním věku. Z požadovaných 250 tisíc dolarů byla během pár hodin vybrána více než polovina.

“Všichni Annie milovali. Všichni. Ale ať už jsme ji milovali jakkoli, ona milovala své chlapce víc. Pomozme jí se o ně postarat,” stojí v závěru popisu kampaně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama