Zemřel kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2 - Emile Morel. Bylo mu pouhých 40 let
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Zemřel kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2 - Emile Morel. Bylo mu pouhých 40 let

Zemřel kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2 - Emile Morel. Bylo mu pouhých 40 let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 7. 2023 07:35 1

Jednou se smutných povinností této práce je kromě oznámení odkladů někdy přinášet i zprávy o úmrtí osob ze světa her. Jedním případů tohoto typu byl před nedávnou dobou český profesionální hráč Karel “Twisten“ Ašenbrener a před ním i Lance Reddick. Nově se k nim přidává bohužel i další, tentokrát v Ubisoftu pracující zaměstnanec. Na list ztracených osob se nově zařadil i Emile Morel – vysoce postavený vývojář, který byl léta člen tohoto francouzského vydavatele a také kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2.

Reklama

  • Ve svých 40 letech zemřel kreativní ředitel Beyond Good & Evil 2
  • Emile Morel pracoval v Ubisoftu takřka 14 let a podílel se i na sérii Rayman
  • Příčiny smrti nebyly zatím veřejně komunikovány

O Morelově smrti původně informovali jeho kolegové z herního průmyslu, kteří mu vzdali hold na svých vlastních účtech na LinkedIn (via IGN); kde ji potvrdil i Ubisoft. „Odpočívej v pokoji, můj drahý Emile Morel,“ napsal zesnulému vývojáři producent a bývalý kolega z Ubisoft Montpellier Greg Hermittant. „Během všech těch let v Ubisoftu jsi byl tak skvělým a laskavým partnerem. Jsem vděčný, že jsem s tebou mohl pracovat na tolika projektech.

Další z kolegů dodává: „Více než deset let jsem byl jeho váženým kolegou v Ubisoftu Montpellier, smáli jsme se a plakali v dobrých i zlých časech a společně jsme dodali spoustu skvělých her," napsala bývalá narrative directorka Beyond Good and Evil 2 M. Gabreille Shrager. „Emile byl na Beyond Good and Evil 2, na Space Monkeys a na své spoluhráče velmi hrdý. Bude nám velmi chybět, dodává"

Morel působil ve společnosti Ubisoft od roku 2009, kdy do ní nastoupil poprvé. Za tuto dobu pracoval na několika titulech, včetně her, které určitě znáte. Příkladem je Rayman Legends, kde vzal roli senior game designera, a později Beyond Good & Evil 2 (associate creative director), než převzal kontrolu a stal se i kreativním ředitelem celého projektu.

Předtím působil také v jiném týmu. Téměř čtyři roky dělal ve společnosti Eden Games, kdy se podílel na designu her jako Alone in the Dark a Test Drive Unlimited 2, než se vyhoupl a stal se členem Ubisoftu. S ohledem na to je však dobré upozornit na věk samotného vývojáři. Emilu Morvelovi bylo v době smrti totiž teprve 40 let, a jedná se tak o další z nečekaných (ač asi nezaviněných) úmrtí, které herní průmysl za tato léta postihl.

Koho nám rok 2022 vzal? Letošní nekrology významných herních osobností
i Zdroj: Vlastní koláž / Razer / Berni Stolar / Wikimedia Commons / Nintendo

Koho nám rok 2022 vzal? Letošní nekrology významných herních osobností

Končící rok 2022 nám toho samozřejmě především spoustu přinesl. Nové hry, nové události, nová studia a jejich chystané…

19. 12. 2022 17:25
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama