Zelnick zatím nekomentuje potenciální spojenectví mezi Take-Two a FIFA
i Zdroj: EA
Byznys Novinka Zelnick zatím nekomentuje potenciální spojenectví mezi Take-Two a FIFA

Zelnick zatím nekomentuje potenciální spojenectví mezi Take-Two a FIFA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 5. 2022 10:33

Po rozpadu partnerství mezi společnostmi EA a FIFA se okamžitě začalo spekulovat o tom, s kým by mohla mezinárodní fotbalová asociace nově spřáhnout síly a produkovat licencované fotbalové tituly. Často je zmiňována společnost Take-Two, která má finanční kapacity i zkušenosti se sportovními hrami. Její CEO Strauss Zelnick je ale v tomto ohledu mlčenlivý.

Reklama

  • Strauss Zelnick přiznal, že se Take-Two zajímá o rozšíření portfolia sportů a FIFA je atraktivní jméno
  • Zatím ale médiím nemá co říct

Na potenciální diskuzi s FIFA se ho zeptal magazín IGN. Zelnick v odpovědi potvrdil, že se společnost zajímá o další možnosti rozvoje své sportovní divize. Dlouhodobě slaví úspěch s NBA 2K, letos se povedlo i dříve trochu rozkolísané WWE 2K a relativně čerstvě vlastní licenci PGA Tour s povedeným ročníkem PGA Tour 2K21. Také podotkl, že je FIFA velmi významné jméno. Zároveň ale popřel, že by k problematice mohl cokoliv říct. Pokud tedy nějaké námluvy mezi Take-Two a FIFA probíhají, na veřejnosti o nich ještě nějaký ten pátek neuslyšíme.

IGN připomíná, že Take-Two není reálnou variantou jen kvůli zkušenosti s vývojem licencovaných sportů, ale také proto, že si FIFA dle dostupných informací za svou licenci nechává pořádně tučně zaplatit. Právě to bylo zřejmě důvodem rozchodu s Electronic Arts. Vydavatelství údajně nehodlalo dále investovat miliardy do smlouvy, která už není pro sérii, kromě samotného názvu, moc významná. Vedle toho v argumentaci zmiňovalo, že FIFA omezuje tvůrčí svobodu.

EA ukončuje partnerství s FIFA, od příštího roku ponese fotbalová série název EA SPORTS FC
i Zdroj: EA

EA ukončuje partnerství s FIFA, od příštího roku ponese fotbalová série název EA SPORTS FC

Spekulace se do slova a do písmene potvrzují. Studio EA oficiálně potvrzuje ukončení dlouholetého partnerství s fotbalovou…

10. 5. 2022 18:19

Ve své finanční zprávě Take-Two zmínilo, že se letošního ročníku NBA 2K22 prodalo více než 10 milionů kopií. S fotbalem by firma mohla pořádně zvýšit prodejní potenciál svých sportů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama