EA má podporu velkých fotbalových klubů i značek, zřejmě konečně dorazí ženské ligy
i Zdroj: Manchester City
EA Sports FC 24 Novinka EA má podporu velkých fotbalových klubů i značek, zřejmě konečně dorazí ženské ligy

EA má podporu velkých fotbalových klubů i značek, zřejmě konečně dorazí ženské ligy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 5. 2022 09:23

Včerejší oznámení definitivního rozpadu partnerství asociace FIFA a vydavatelství Electronic Arts znamenalo potvrzení spekulací a zákulisních informací, které se objevovaly především v průběhu loňského roku. Od roku 2023 už série fotbalových her EA neponese název FIFA, ale EA Sports FC. Rozchod ale zřejmě hru výrazněji nepoznamená.

Reklama

  • Na sociálních sítích se velké fotbalové kluby připojují k EA Sports FC
  • Nabídka hry bude zřejmě stejná jako v případě série FIFA
  • Novinkou budou zřejmě ženské kluby

Společnost EA totiž na Twitteru vyzvala známá jména světového fotbalu, aby vyjádřila náklonnost a “připojila se ke klubu”. Řada světových velkoklubů nebo významných značek vyrábějících sportovní vybavení se vzápětí připojila vlastním příspěvkem.

V EA Sports FC tedy s poctivou licencí uvidíme Real Madrid, Liverpool, Manchester City, PSG, Tottenham, Leeds, Olympique Marseille, Porto, Atletico Madrid, Borussii Dortmund, Charlotte FC, Lyon, Toronto FC nebo Austin FC. Se hrou má být velmi úzce spojena Bundesliga, MLS, Premier League, Eredivise, La Liga, Serie A nebo CONMEBOL (Copa Libertadores). Objevují se ale i exotičtější jména, účastí se pochlubil například klub HJK Helsinki, který je součástí zbytku světa ve FIFA 22.

Partnerství zároveň oficiálně oznámil výrobce sportovního vybavení Nike, konzolový gigant PlayStation nebo fotbalová legenda a mediální osobnost Ian Wright.

Z velkoklubů se “do klubu nepřidal” například Bayern, Juventus, Manchester United nebo Arsenal. Jde o kluby se smlouvami s Konami a konkurenční sérií eFootball. Na tomto poli se tedy nic nemění. Žádné zmínky se neobjevily na sociálních sítích českých týmů. Konkrétně Slavia, Sparta a Plzeň se ale v sérii FIFA objevují v sekci Zbytek světa, podobně jako Helsinki. Pravděpodobně se tedy objeví i v FC.

V oficiální tiskové zprávě EA slibuje celkem 300 jednotlivých licencovaných partnerů, 19 tisíc skutečných hráčů, 700 týmů, 100 stadionů a třicet lig z celého světa, včetně licencí UEFA. Liga mistrů a nižší evropské poháry tedy ze hry určitě nezmizí. Čísla přibližně odpovídají tomu, na co jsou hráči zvyklí u série FIFA.

Příjemnou novinkou bude zřejmě implementace ženských ligových klubů. Ženské národní výběry se objevily už ve FIFA 16, od té doby ale působily jako dost odbytý přívěsek. V rámci oznámení partnerství Manchesteru City nebo Olympique Lyon se ale objevily obrázky hráček v klubových barvách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama