Afterglitch Novinka Závěrem roku vyjde české sci-fi Afterglitch. Výlet mimo časoprostor připravuje Vladimír Kudělka, a to úplně sám

Závěrem roku vyjde české sci-fi Afterglitch. Výlet mimo časoprostor připravuje Vladimír Kudělka, a to úplně sám

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 8. 2022 10:51

Někteří autoři se do herního vývoje pouští na vlastní pěst. A nutno říct, že je někdy opravdu těžké uvěřit, že za konkrétním projektem stojí jeden jediný člověk. Jako příklad může posloužit adventura 1428: Shadows over Silesia od Petra Kubíčka, fantasticky působí i Afterglitch, který má na svědomí Vladimír Kudělka.

Reklama

  • Afterglitch vyjde 9. prosince na PC a Xbox One
  • Na hře už více než šest let pracuje jediný vývojář - Vladimír Kudělka
  • Slibuje tříhodinový únik z všední reality

Jeho jméno je v české herní branži dobře známé. V roce 2015 totiž vydal third-person adventuru Rememoried, v níž se hráči ztratili ve světě snů. S nevšedním herním zážitkem Kudělka zabodoval při udílení cen Česká hra roku v kategorii Umělecký přínos české herní tvorbě.

Mladý český vývojář pracuje na mysteriózní adventuře Radiolight. Připomíná Firewatch
i Zdroj: Kryštof Knesl

Mladý český vývojář pracuje na mysteriózní adventuře Radiolight. Připomíná Firewatch

Se svým vlastním výtvorem se na poli herního vývoje pokouší prorazit další nadšený český herní vývojář. Za mysteriózním,…

13. 7. 2022 14:26

Pojďme se ale konečně podívat na novinku Afterglitch, která se taktéž vymyká tradičnímu designu. Autor ji popisuje jako experimentální sci-fi, v němž se budou odkrývat tajemství naší existence. “Vydejte se za nevšedním dobrodružstvím mimo časoprostor. Prozkoumejte unikátní fragmenty paralelních světů bez fyzikálních hranic a limitů. Projděte se spolu s astronautem a zalétejte si s létajícími talíři v metafyzických krajinách.” Jako inspirace posloužily utopické sci-fi ilustrace z 2. poloviny 20. století a také moderní umění zpracovávající témata spojená s hyperprostorem.

Hra vznikala více než šest let, Kudělka slibuje zhruba tříhodinový únik z všední reality. Více prozrazuje přiložený trailer. Afterglitch vyjde 9. prosince na PC a konzoli Xbox One.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama