Zatčen výrobce cheatů, vydělal si 16 mld.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zatčen výrobce cheatů, vydělal si 16 mld.

Zatčen výrobce cheatů, vydělal si 16 mld.

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 3. 2021 12:05 1

Cheatování je téma spojené s hraním her prakticky od té doby, co pronikly mezi větší sortu lidí. Mít nad hrou obrovskou převahu nebo ničit ostatním hráčům zážitek v multiplayeru je touha pro mnohé nepřekonatelná – na úplném začátku ale musí stát někdo, kdo se o tvorbu těchto programů postará. Upřímně jsme si nikdy nemysleli, že by se z tvorby cheatů dal vytvořit tak velký byznys, na jaký přišla čínská policie.

Reklama

Ta spolupracovala se společností Tencent na dopadení poskytovatele cheatů pro mnoho her. Asi málokdo ale čekal, co se z tohoto zásahu vyklube. Policisté totiž narazili na člověka, který si výrobou programů pro cheatování vydělal obrovské peníze. Celkem má jít o 746 milionů dolarů (16,5 miliardy korun) a například v jeho garáži se nacházelo více jak 5 luxusních aut v hodnotě přesahující 46 milionů dolarů (1 miliardu korun).

Dle informací účtu Anti-Cheat Police Department by mělo jít o zatčení prozatím největšího poskytovatele cheatovacích nástrojů. Jak zmiňují uživatelé na Twitteru i redditu, částka se může zdát obrovská, stejně tak ale jsou hráči za nekalé vylepšení svého výkonu ochotni zaplatit horentní sumy . Například cheaty do Escape From Tarkov mohou stát až 50 dolarů na jediný den, klasická cena u jiných her je 10 dolarů na den.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama