Zamíří FF XIV: A Realm Reborn na Xbox?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zamíří FF XIV: A Realm Reborn na Xbox?

Zamíří FF XIV: A Realm Reborn na Xbox?

David Plecháček

David Plecháček

15. 3. 2016 09:00 1
Reklama

Na každém šprochu pravdy trochu. Vypadá to, že dvě zdánlivě nesouvisející informace budou mít mezi sebou tenoučkou pavučinku, která sice nemusí být každému zřejmá, ale někde tam asi bude. Včerejší zpráva Microsoftu o touze cross-platformního hraní je následována zprávou další, konkrétně tweetem Phila Spencera, ve kterém se píše o FF XIV na Xboxu One. Zajímavé je, že portu dosud bránila právě podmínka cross-platformních serverů.

Phil Spencer sice nijak nenaznačil, že by se Final Fantasy na Xboxu One mělo objevit, nicméně by jej tam rád osobně měl. FF XIV: A Realm Reborn je v tuto chvíli k dispozici na PS4, PS3, Windowsech a Macích, a na port na nejnovější konzoli od Microsoftu se dosud čekalo. Samotní vývojáři již dříve potvrdili, že hra je na port připravená, nicméně mezi podmínky Square Enixu patří, aby Microsoft povolil svým hráčům hrát na cross-platformních serverech.

Nejnovější informace pocházely z loňského Gamescomu, na kterém Naoki Jošida, producent a režisér hry, potvrdil, že Square Enix s Microsoftem stále vyjednává, načež meziplatformní hraní mezi PC a Xboxem není ze strany Microsoftu problém, ale to s PlayStationem je. Po včerejším oznámení o snahách propojení více platforem to vypadá, že přerodu FF XIV na Xbox nic nebrání. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama