Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost

Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 11. 2021 09:15

Skupina A Better Ubisoft sdružující četné zaměstnance řečeného vydavatelství spustila novou petici při hledání pomoci. V návaznosti na opakovaně vyvstávající nařčení Ubisoftu z nevyhovujících podmínek na pracovišti přichází firemní zástupci s žádostí o podporu u zástupců širší veřejnosti.

Reklama

  • Početná skupina zaměstnanců Ubisoftu dále vyjadřuje nesouhlas vůči krokům svého zaměstnavatele
  • Po ignoraci předchozích žádostí se obracejí na širší veřejnost formou petice

Aktuálně spuštěná kampaň, předcházená koncem léta otevřeným dopisem od více než tisícovky současných i bývalých zaměstnanců, bojuje za zrovnoprávnění pracovníků a nastolení zásadních změn. Podle hlavních organizátorů hnutí má problém panovat především v oblastech sexuálního obtěžování a diskriminace, tedy přesně v těch ohledech, za něž byl Ubisoft kárán už v minulosti a u nichž sliboval razantní změnu.

Právě dlouhodobá absence jakýchkoli zásadních kroků ke zlepšení situace je hlavním důvodem ke změně strategie. Podle A Better Ubisoft byla totiž odezva vyššího vedení na předložený dopis přinejlepším neuspokojivá, neboť místo hmatatelné reakce přinesla pouze nenaplněné sliby a konejšivá, prázdná slova. 

V doprovodu již řečeného se sluší taktéž připomenout úzce související zpráva, v níž vývojáři poukazovali na nedostatky v jednání svého zaměstnavatele. Došlo např. na zmínku o přesunu známých aktérů kritizovaného chování mezi interními studiemi; nedostatek prostoru k prosazení vlastních zájmů zaměstnanců, zvláště na nemanažerských pozicích; a nepřítomnost jasných pravidel k řešení situací. 

Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost
i Zdroj: Hrej.cz

Sto dní od odeslání výše prezentovaného dopisu a neobdržení konstruktivních návrhů k jeho hlavním bodům přichází proto A Better Ubisoft s peticí mířenou vší veřejnosti. Ve světle proběhnuvších změn u konkurenčního vydavatelství Activision Blizzard hledají členové organizace podporu nejen u dalších pracovníků Ubisoftu, ale i u fanoušků, nehračů a dalších herních studií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama