Zaměstnanci EA možná za úplatu přidávali hráčům na účty cenné karty FUT
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci EA možná za úplatu přidávali hráčům na účty cenné karty FUT

Zaměstnanci EA možná za úplatu přidávali hráčům na účty cenné karty FUT

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 3. 2021 10:47

Společnost EA a zaměstnanci studií EA Sports budou možná čelit jednomu z největších skandálů v historii značky. Na sociálních sítích se totiž pod hashtagem #EAGATE vyrojila řada obvinění z kupčení s hodnotnými kartičkami v režimu FIFA Ultimate Team. Zaměstnanci EA měli za poplatek konkrétním hráčům ručně “přidávat” nejcennější karty z limitovaných edicí Moments, TOTY, Ikon nebo Ikon prime.

Reklama

Jde tedy o předměty, které jsou mimořádně vzácné. Šance na jejich “padnutí” z klasických balíčků jsou mizivé a hráči musí často investovat obří úsilí, aby na ně vydělali, případně investovat spoustu skutečných peněz, aby mohli nakoupit dostatečné množství lootboxů. Svědectví celé řady uživatelů twitteru, kteří sdílí konverzace z Messengeru i Whatsappu, tedy komunitu dopalují o to více.

Pokud se screenshoty ukážou jako pravdivé, blíže nespecifikované osoby jsou schopné například výměnou za 1000 eur (v přepočtu zhruba 26 tisíc korun) na konkrétní hráčský účet přidat 3 karty Ikon a 2 karty hráčů z edice týmu roku. Stačí přiložit identifikaci na PSN nebo účtu EA. Zároveň jsou podle všeho tito obchodníci ochotni smlouvat, lze tedy vyjednat výrazně lepší podmínky. Jednotlivé předměty při bližším ohledání nemají žádného předchozího majitele, musel by je tedy přidat někdo, kdo může zasahovat přímo do herních databází.

Pravost úniků se zatím nepotvrdila, může tedy jít o falešné obvinění ze strany komunity. Na druhou stranu, pokud se potvrdí, mohou být následky pro EA poměrně zásadní. Minimálně ze strany důvěry hráčů. Zástupci Electronic Arts na obvinění reagovali. Prohlásili, že je vyšetří a podnikne náležité kroky k nápravě.

„Chceme být naprosto otevření - podobné chování je naprosto neakceptovatelné, a v žádném případě nepodporujeme to, co se dle obvinění děje. Rozumíme, že to vyvolává pochybnosti o férovosti hry a s tím souvisejícího soutěžení. Budeme vás informovat v momentě, kdy budeme o situaci vědět více,“ zavázala se společnost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama