Žaloba Bethesdy může pozastavit její akvizici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Žaloba Bethesdy může pozastavit její akvizici

Žaloba Bethesdy může pozastavit její akvizici

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 2. 2021 14:42 5

Akvizice ZeniMaxu ze strany Microsoftu by nakonec nemusela být tak jednoduchá, jak se zpočátku zdálo. Studio Bethesda stojící za sérií Fallout totiž čelí žalobě, která se právě díky chystanému odkoupení dostala do povědomí veřejnosti a mohla by stát za oddálením celé investice.

Reklama

Začátek příběhu se píše už od roku 2015. Bethesda po vydání Fallout 4 oznámila Season Pass, který za cenu 30 dolarů (později 50 dolarů) sliboval přístup ke všem DLC, která pro hru vzniknou. O dva roky později se ale Bethesda pyšnila druhou várkou DLC nesoucí název Creation Club. Přídavky do ní tvořilo jak samotné studio, tak externí partneři, k dodatečnému obsahu ale majitelé Season Passu nedostali přístup. Právě porušení slibu i obchodních podmínek o dva roky později, tedy v roce 2019, napadla právnická společnost X-Law Group.

„Jednoduše Bethesda prodávala Season Pass s tím, že slíbila vlastníkům přístup ke všem DLC, které budou pro Fallout 4 vytvořena. Vytvořili několik DLC, potom udělali druhou vlnu, ale rozhodli se jí nazvat jako Creation Club a tím jí uměle odstranili z definice DLC. To znamená, že lidem slíbili přísun všeho, co vytvoří, ale tento slib porušili.“

Tento spor se dostal do popředí právě kvůli tomu, že se právníci budou účelně snažit pozastavit akvizici ZeniMaxu. „Budeme chtít požádat soudce o pozastavení prodeje mezi Microsoftem a Bethesdou za účelem zachování aktiv. Jinak se také jedná o předběžné opatření.“

Konečný soud by se měl konat až příští rok, přičemž web GamesBeat zmiňuje, že finální odškodnění se může vyšplhat až na 1,1 miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama