Další rekord. Osmá epizoda seriálu The Last of Us přilákala přes 8 milionů diváků
i Zdroj: HBO / Sony Pictures
Novinka Další rekord. Osmá epizoda seriálu The Last of Us přilákala přes 8 milionů diváků

Další rekord. Osmá epizoda seriálu The Last of Us přilákala přes 8 milionů diváků

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 3. 2023 10:16

Studio HBO si připsalo další rekordní seriálový večer. Osmou epizodu seriálové adaptace The Last of Us si v momentě premiéry pustilo 8,1 milionu diváků, což je v rámci série vůbec nejvíce. Oproti premiérové epizodě jde o zhruba tříčtvrteční nárůst.

Reklama

  • Osmou epizodu The Last of Us si pustilo 8,1 milionu diváků
  • To je zatím nejvíce, o 74 % více, než v případě premiérového dílu

O velkých úspěších The Last of Us jsme vás informovali pravidelně především v době po zmíněné premiéře. Zájem o seriál totiž setrvale rostl a The Last of Us se velmi rychle stalo druhým nejúspěšnějším seriálem HBO (po spin-offu Hry o trůny House of the Dragon).

Magazín GameSpot připomíná, že podle agentury Nielsen seriál jako takový překonal také metu miliardy odstremovaných hodin během jednoho týdne. Už osm týdnů jde o nejsledovanější produkt v žebříčku streamovací služby HBO Max a každá epizoda se zařadila do nejlepší desítky, kterou nyní The Last of Us zcela ovládá. Průměrně prvních pět epizod vidělo přes 30 milionů diváků napříč všemi kanály.

Adaptace s Pedrem Pascalem a Bellou Ramsey v rolích Joela a Ellie má tak výborně našlápnuto k nedělnímu finále sezóny, které uzavře příběh první hry. Už déle je potvrzeno, že vznikne i další série adaptující příběh herního pokračování. V zatím poslední osmé epizodě se ve vedlejší roli objevil i herec Troy Baker, představitel herního Joela.

Série si stále drží výborná hodnocení. Na Česko-Slovenské filmové databázi je hodnocena souhrnně 81 procenty, diváci na mezinárodní IMDB jsou nadšenější s průměrně 9,1 bodu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama