zacpa-nezavislych-traileru-poprve
Novinka Zácpa nezávislých trailerů (poprvé)

Zácpa nezávislých trailerů (poprvé)

Marek Král

Marek Král

29. 10. 2010 08:00
Reklama

V kyberprostoru se děje taková věc: dochází k akumulaci ukázkových videí na nezávislé hry. V jednom časovém momentu – to není jev normální. Hráčům, co nesledují nezávislou scénu, to sice může být pupík, my však tušíme své: blíží se nám (nebo už se přiblížily) herní indie hody. Čím jenom začít?

Super Meat Boy
Z poslední doby opravdu jeden z nejstylovějších herně nezávislých trailerů. Posunutý v čase o dvě dekády představuje duchovního nástupce původního Meat Boye od pánů Edmunda McMillena (Gish, Aether nebo Time Fcuk) a Jonathana McEnteeho. Se Super Meat Boyem můžete od 20. září 2010 skotačit na Xboxu Live Arcade. V listopadu letošního roku budou moci i majitelé Wiiček, Windowsů a Maců. Doufejme.

Fez
DeGroot, Bédard a Phil „Philippe Poisson“ Fish z Polytron Corporation vypustili skrze vimeo další herní video ze světa Fezu. Hra vyjde pro Xbox Live Arcade, ale kdy? Nápovědu hledejte na oficiálních stránkách.
->
Ot: Vývoj Fezu byl zrušen?
Od: Jo. Teda vlastně ne.
Ot: A kdy vyjde?
Od: Jo.

Cobalt
Vypadá na hodně svižnou plošinkovou řežbu. Audiovizuálně nádhera od Oxeye Studios (Strategist, Harvest: Massive Encounter, Dawn of Daria). To, co vidíte, je roční práce nezávislých vývojářů. Ještě jednou tolik a hra by mohla být venku.

Dinner Date
Přichází s nápadem, s jakým jsme se ještě u žádné nezávislé hry nesetkali. Vžijeme se do postavy Juliana Luxemburga, který u sebe doma připravil večeři na rande s nádhernou dívkou. Chléb, polévka, voda na osvěžení a láhev značky Otra Vida (argentinský Merlot). Očima pokukuje po hodinách a zjišťuje, že dívka začíná mít zpoždění. Julian poklepává rukou o stůl, pak začíná brblat, že tohle mu snad udělala naschvál, načež to nevydrží a pustí se do jídla sám. Během 25 minut bychom tak měli nahlédnout do Julianova podvědomí a zaposlouchat se, jaký je a co je vlastně zač. 17. listopadu 2010 začínáme randit.

Retro City Rampage
Pokud jste se jako já podivovali, co že se to stalo s oním podomácku vyrobeným NES demakem Grand Theft Auta, podívejte se na oficiální trailer k Retro City Rampage. Videoherní harcovníci nepochybně ocení snahu o parodii několika herních klasik – Grand Theft Auto je pouhou špičkou parodujícího ledovce. Tohle vypadá na instantní klasiku, přátelé. Kontrolujte WiiWare. V prosinci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama