Z únorových hitů si vybere každý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z únorových hitů si vybere každý

Z únorových hitů si vybere každý

David Plecháček

David Plecháček

28. 1. 2019 10:00
Reklama

Z historického hlediska byly vždy nejnabitějším obdobím měsíce před Vánoci. I samotní hráči nicméně začínají poznávat, že se jazýčky vah daly do pohybu a že dávné paradigma už stoprocentně neplatí. Jaro se podzimu vyrovnává, podle mnohých jej dokonce překonává. To letošní by navíc mohlo být rekordní. Pomůže tomu již našlapaný únor.

Možná si ještě vzpomenete na magické datum 22. února. Už tento den ukázal, jaký přetlak v únoru budeme zažívat. Vedle sebe se původně stavilo Metro: Exodus, Anthem a Days Gone. Trojlístek nakonec dle předpokladu nevydržel, těžiště našeho zájmu se ale přesunulo přesně o týden blíž. Nejexponovanějším datem je rázem 15., kdy vychází již zmíněné Metro, také Crackdown a překvapení v podobě Far Cry: New Dawn.

Nejsilnější výchozí postavení má samozřejmě Metro. Od 4A Games čekáme precizní audiovizuální stránku, ale jsme neméně zvědaví, jak se autoři poperou s přechodem z podzemních chodeb moskevského metra do otevřené, leč zamořené přírody. Vůbec poprvé se navíc podíváme za hranice knižní série Dmitrije Glukhovského, když přeskočíme rok 2035 a podíváme se rovnou na události roku 2036. Metro: Exodus si můžete pořídit na Xzone.cz.

To Crackdown 3 má úplně jinou pozici. Nechtěná a problémová hra se konečně dočká svého vydání a může jedině překvapit. Má navíc jedno eso v rukávu – pro předplatitele Xboxu Game Pass bude v rámci předplatného k mání ihned v den vydání. Pokud Sumo Digital a Microsoftu věříte, můžete si samozřejmě pořídit i disk se hrou, která vám za každých okolností zůstane. Učinit tak můžete pod tímto odkazem. Nezapomeňte navíc, že Crackdown 3 vychází v programu Play Anywhere, čili jak na Xboxu One, tak na PC skrze Windows Store.

Ani Far Cry to nebude mít snadné. Přesvědčit hráče pátého dílu o tom, že za méně než rok může vyjít další – a především kvalitní – hra, která by nebyla jen tím samým v postapokalyptickém světě, bude pro Ubisoft a úspěch hry naprosto stěžejní. New Dawn ale spolehlivě uspokojí hráče, kteří chtějí bláznivou střílečku a nečekají oproti regulérní pětce nic jiného. Hra navíc nestojí tolik jako plnohodnotný díl, takže riziko není tak velké. Pokud si hru pořídíte na Xzone.cz, dostanete spolu se hrou i bonusové DLC v podobě jednorožčí tříkolky.

Posledním mohykánem 22. února zůstalo Anthem. Metro vyjde o týden dřív, Days Gone naopak o měsíce později, a tak si online third-person akce od BioWare uzme svou pozornost pro sebe. Výhodou je, že je k dispozici předčasné demo, pro veřejnost proběhne od pátečního večera po celý víkend. Pokud se vám sci-fi záležitost trefí do vkusu, i tu si můžete pořídit v eshopu Xzone. Neměli bychom ale zapomínat ani na ostatní hry. Hned prvního totiž na PC vychází Ace Combat 7, hra, kterou si na konzolích můžete užívat od minulého týdne. Naopak na samém konci měsíce, 26., vychází Dirt Rally 2.0. První velká závodní hra letošního roku pochází z dílny Codemasters, kteří hráčům s předchozím Dirt Rally ukázali, že jsou stále právoplatnými králi žánru. Po třech letech se navíc můžeme těšit na spoustu novinek. Dirt Rally 2.0 si můžete předobjednat zde.

Protože chápeme, že si v tomto seznamu nic nevyberou hráči, kteří preferují menší tituly, i pro ně si Xzone.cz připravil jednu žhavou novinku. Je jí tuzemská metroidvania Feudal Alloy od Evy Balíkové a Lukáše Navrátila ze studia Attu Games. Eshop Xzone prodává speciální Xzone edici, jejíž součástí je mini-artbook sloužící i jako krabička v jednom, přičemž každá kopie hry je ručně podepsaná. Pro sběratele ideální.

Věříme, že si z únorové nabídky vybere každý. Je ale možné, že vaši černí koně čekají později. Jaro není jen únor, ale hned po něm čeká neméně nabitý březen a stále poměrně našlapaný duben. Považte, 7. března vychází Total War: Three Kingdoms pro všechny stratégy, hned další den Devil May Cry 5 pro fanoušky frenetických akcí. Milovníky online kooperace možná potěší druhé The Division, které si bude chtít napravit reputaci po vlažně přijetém debutu. The Division 2 vychází 15. března. A zdá se, že vydavatele táhne i číslo 22, protože v ten den vychází očekávané Sekiro: Shadow Die Twice od autorů Dark Souls a Bloodborne, studia FromSoftware.

Duben? I ten toho nabízí dost. Ubisoft se vrací do historie se svou budovatelskou strategií Anno 1800, jež vychází 16. dubna. Doba průmyslové revoluce nabízí spoustu možností ke zbohatnutí a je jen na hráčích a jejich šikovnosti, jak jich všech využijí. Lámat kosti, cupovat vnitřnosti a prohazovat ovladače oknem budeme u Mortal Kombat 11. Pokud nechcete 23. masakrovat živé protivníky, můžete o tři dny později masakrovat neživé: právě tehdy se na pulty obchodů podívá PS4 exkluzivní Days Gone. Stejně jako všechny ostatní hry si i jej můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama