Z obýváku na Red Bull Ring. Film Gran Turismo se ukazuje v prvním delším traileru
i Zdroj: Sony Pictures
Novinka Z obýváku na Red Bull Ring. Film Gran Turismo se ukazuje v prvním delším traileru

Z obýváku na Red Bull Ring. Film Gran Turismo se ukazuje v prvním delším traileru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 5. 2023 08:59

Chystaná filmová adaptace herní série Gran Turismo se představila v téměř tříminutovém příběhovém traileru. V zásadě tak ukázala, jak bude vypadat příběh skutečného závodního jezdce Janna Mardenborougha, který se dostal z virtuálních kokpitů až do sedačky skutečných závodních vozů v rámci GT Academy.

Reklama


Skutečný Mardenborough exceloval v roce 2011 a dostal možnost závodit za týmy Nissan Nismo a postupem času si vyzkoušel spoustu dalších závodních disciplín. Naposledy sloužil jako simulátorový jezdec ve Formuli E. Jeho filmový protějšek ztvární Archie Madekwe. Trailer ukazuje, že postava piluje schopnosti v aktuálním titulu Gran Turismo 7, především otci (Djimon Hounsou) se ale Jannův sen o profesionální závodní kariéře příliš nelíbí.

Mezi další klíčové postavy patří Jannova matka (Geri Halliwell Horner) a především dvojce výrazných osobností ze závodního prostředí, tedy agenta Orlanda Blooma a pesimistického trenéra Davida Harboura. Ten bude ve filmu plnit klasické klišé veterána, který nevěří, že by z fanouška počítačových her mohl vyrůst skutečně úspěšný jezdec, což dává velmi okatě najevo. V příběhu pak nebude chybět ani tvrdá rivalita nebo hořící láska.

Fanoušci hry se nicméně jistě těší hlavně na závodní scény, kterých si zřejmě užijeme do sytosti. Ať už jde o tréninkové 370Z, okruhové speciály GT-R nebo prototypové LMP. Maximum prostoru pochopitelně dostanou Nissany Nismo, trailer ale ukazuje i hodně zlatých Lamborghini Huracán.

Režisérem projektu je Neill Blomkamp (District 9, Chappie, Elysium). Premiéra je naplánována na 11. srpna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama