Xbox v posledních dnech postihla celá řada výpadků služeb
i Zdroj: Microsoft
Novinka Xbox v posledních dnech postihla celá řada výpadků služeb

Xbox v posledních dnech postihla celá řada výpadků služeb

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 5. 2022 11:24

Služby platformy Xbox o víkendu nefungovaly tak, jak měly. Od pátku totiž opakovaně správně nefungovala některá připojení a hráči z celého světa si stěžovali na nemožnost kupovat, stahovat, zapínat hry, nebo používat cloudové služby.

Reklama

  • Od pátku pořádně nefungovaly služby Xbox
  • Opakovaně se vracely výpadky, hráči nemohli kupovat, stahovat a spouštět hry, nebo využívat cloud

Oficiální účet podpory Xbox na Twitteru byl tedy během víkendu mimořádně aktivní a upozorňoval na řadu řetězících se problémů. První se objevily už v pátek, kdy se s problémy potýkali hráči eFootball 2022. Během večera našeho času pak účet potvrdil, že má řada hráčů problém s hraním ostatních titulů a prakticky vzápětí avizoval nápravu. Ještě v noci se ale chyby vrátily.

Těsně po půlnoci měl být opraven alespoň systém nákupů, pády se ale cyklicky vracely a fungovat přestaly i streamovací služby jako je Netflix a Disney+. Infrastruktura začala správně fungovat až v neděli ráno. Ještě během noci z neděle na pondělí se ale s dalšími pády potýkaly služby v Evropě a správně nefungovalo Call of Duty Warzone. Dle některých uživatelů sociálních sítí problémy stále trvají, i když už byla krize v komunikaci Xboxu definitivně zažehnána.

Dle magazínu VGC zásadní výpadky trvaly minimálně 12 hodin. Hráčům, kteří stále naráží na nefungující prvky, doporučuje Microsoft různá dočasná řešení. Například pokud vám nejde nainstalovat fyzická kopie hry, řešením je titul do konzole ručně stáhnout přes xboxovou aplikaci na PC nebo mobilním telefonu a až poté vložit instalační disk a hru zapnout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama