Xbox slibuje, že na jeho Showcase neuvidíme žádné čistě filmové trailery pro jeho hry. Vždycky se dočkáme záběrů z hraní
i Zdroj: Turn 10 / Xbox
Novinka Xbox slibuje, že na jeho Showcase neuvidíme žádné čistě filmové trailery pro jeho hry. Vždycky se dočkáme záběrů z hraní

Xbox slibuje, že na jeho Showcase neuvidíme žádné čistě filmové trailery pro jeho hry. Vždycky se dočkáme záběrů z hraní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 6. 2023 10:16

Viceprezident marketingu Xbox Games Aaron Greenberg na Twitteru oznámil, že se během blížícího se streamu Xbox Games Showcase nedočkáme žádných trailerů tvořených čistě CGI záběry. To byl prvek, který kritizovala řada diváků u konkurenční akce PlayStation Showcase.

Reklama

  • Xbox slibuje, že na jeho Showcase neuvidíme žádný čistě filmový trailer, alespoň u first-party tvorby
  • Všechno by mělo ukazovat, jak bude hra skutečně vypadat
  • Zároveň ale potvrzuje, že některé hry nevyjdou do roka

V jeho případě se totiž oznámení některých her neslo čistě ve znamení pečlivě připraveného filmového traileru, který jako takový vlastně nic neříká o skutečné podobě hry. Platilo to například pro novinku Fairgame$ od studia Haven, Marathon od Bungie nebo remake Metal Gear Solid 3. 

U her přímo od Xboxu to prý nehrozí. Večer 11. června tak uvidíme buďto čistě in-game záběry, záběry z enginu hry nebo maximálně mix in-game záběrů s CGI scénou. Tak jako tak by ale trailery měly vypovídat o skutečné podobě hry.

Kromě vymezení vůči konkurenci jde i o splnění dřívějšího slibu Xboxu. Šéf značky Phil Spencer totiž v návaznosti na nepovedený launch akce Redfall avizoval, že firma už nikdy nechce ukazovat zavádějící trailery a měla by být v propagaci svých titulů výrazně transparentnější. Teď má první příležitost svá slova skutečně dokázat.

Nově nabytou opatrnost značky dokazuje i to, že Greenberg potvrdil konec dřívějšího slibu, že ukázané hry vyjdou do 12 měsíců od konání Showcase. To Xbox tvrdil u posledního Showcase a vzhledem k častým odkladům svůj slib tak úplně nesplnil. Pro letošek tedy nic podobného čekat nemůžeme.

Xbox Games Showcase a navazující Starfield Direct proběhnou 11. června v 19:00 středoevropského času.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama