WoTC zakládá nové studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WoTC zakládá nové studio

WoTC zakládá nové studio

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 4. 2019 08:00 1
Reklama

Většina z nás se určitě s firmou Wizards of The Coast někdy setkala, jelikož stojí za hrou Dungeons & Dragons či Magic: The Gathering. Firma ale pociťuje dlouhodobý nezájem o tento typ her, rozhodla se tak založit novou IP, kterou bude mít na starost James Ohlen.

James Ohlen je bývalý zaměstnanec BioWare, který ze studia odešel minulý rok v červnu. Během svého působení spolupracoval na hrách jako Dragon Age: Origins, Star Wars: The Old Republic či Baldur’s Gate. Dle Ohlenových slov nečekal, že se do herního průmyslu dostane tak brzy, ale nabídka od Wizards se nedá odmítnout. Jejich společná láska k RPG, stavení světa a interaktivního vyprávění příběhu se prý skvěle doplňuje.

Ředitel Wizards of The Coast se také vyjádřil k tomu, proč se firma rozhodla zřídit nový tým: „Myslíme si, že jsme byli velmi úspěšný ve vytváření našich značek. Samozřejmě pro ně chceme stále budovat a vytvářet nový obsah. Zároveň je pro nás důležité umožnit našim vývojářům prosadit své zájmy. Pohání nás inovace a kreativita, stejně jako Jamese, tudíž se těšíme na to, až budeme společně tvořit nové světy a sdílet je s naší komunitou.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama