worms-open-warfare-utok-cerviku-na-ds-a-psp
Novinka Worms: Open Warfare - útok červíků na DS a PSP

Worms: Open Warfare - útok červíků na DS a PSP

sleepless.

sleepless.

4. 1. 2006 17:00 1
Reklama

Společnost THQ si krátce po začátku roku 2006 vzpomněla na fanoušky nesmrtelné a nesmrtelně zábavné série Worms a kromě sady screenshotů z PSP i Nintendo DS verze vypustila rovněž několik informací o tom, co je možno od titulu Worms: Open Warfare očekávat. Právě tak se totiž bude jmenovat X-tá verze v podstatě stále stejné hry, která by se na obou výše uvedených platformách měla objevit přesně 24. března 2006. Už z dřívějška je známo, že preferovaným způsobem ovládání v případě obou titulů bude D-pad. U Sony PSP verze to ani jinak nejde (analogový knoflík je zcela nepoužitelný!) a u Nintendo DS verze to snad nikoho neurazí. Ovládání prostřednictvím stylusu bude samozřejmě také k dispozici a zkušení tvůrci z Team 17 jistě vymyslí takový systém, aby byl co nejméně otravný.

Doposud ovšem nebylo známo, že grafika v případě obou verzí Worms: Open Warfare nebude čistě 2D (jak se předpokládalo), ale půjde o kombinaci 3D pozadí a 2D popředí. Výsledkem tedy bude 2.5D hybrid po němž se budou pohybovat podle všeho 2D červíci. Trošku zmatku nikdy neuškodí. Zřejmě nikdo příliš nečeká, že se koncept hry bude po tolika letech a úspěšných titulech na mnoha platformách měnit. Ten kdo v to doufal má samozřejmě smůlu. Hratelnost zůstane stejná jako ve skoro všech Worms titulech a úpravy, jež tvůrci učiní budou jenom proto, aby nebyl ohrožen komfort hraní na handheldech. Tradiční design budou doplňovat i klasické zbraně včetně výbušných oveček, či banánových bomb, bez nichž to prostě nejde. Vrásky si tvůrci z Team 17 evidentně nedělali ani s výběrem originálních témat na pozadí. K dispozici bude tradičně zimní prostředí, les, starobylý Egypt, voda, vesmír a další, které beztak všichni dobře znají.

Nejdůležitějším prvkem a nutno říci, že vlastně i novinkou je podpora Wi-Fi multiplayer v případě PSP i Nintendo DS verze. Na obou handheldech bude podporována hra až 4 hráčů najednou proti sobě. Tento mód si ale vyžádá, aby měli všichni zájemci o jeho hraní vlastní kopii hry. Hra však nabídne ještě jeden mód a to tzv. Hotseat, jež bude podle všeho určený pro 2 hráče, přičemž postačí, aby měl hru jenom jeden z nich. Ten druhý si totiž daný level od toho prvního stáhne. Hovoříme-li o multiplayeru, tak se v případě NDS verze nevyhneme otázce: Bude NDS verze Worms: Open Warfare podporovat online multiplayer skrze službu Wi-Fi Connection? Odpověď snad bude znít ano. Zatím ji však poskytnout nemůžeme, protože to sami nevíme. Toť vše, prozatím.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama