World of Warships se chlubí novinkami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka World of Warships se chlubí novinkami

World of Warships se chlubí novinkami

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 9. 2018 12:12 5
Reklama

Společnost Wargaming v letošním roce otevřela pražskou pobočku a včera nás pozvala do svých kanceláří, aby se pochlubila novinkami, týkajícími se jejich titulu World of Warships. Ten totiž oslavil třetí narozeniny a to je ideální příležitost na zhodnocení dosavadních úspěchů a také prozrazení nějakých těch plánů do budoucna.

Mezi zajímavá fakta, která o něž se Wargaming podělil, patří například to, že od spuštění bety až do současnosti se do hry přihlásilo už 28 milionů hráčů. Zatímco na počátku vývoje na projektu pracovalo 40 programátorů, v současné době se o hru stará více než třísetčlenný tým. Ten si navíc zakládá na pravidelných updatech vždy jednou za čtyři týdny, díky čemuž do hry kontinuálně proudí nový obsah. Při startu nabízel World of Warships 68 lodí, v současné době je to o 210 kousků víc. Své síly můžete navíc měřit na jednatřiceti pravidelných mapách a devíti speciálních. Číselné údaje pak uzavírá fakt, že všechny lodě jsou lodě jsou navrženy na základě skutečných výkresů lodí z první poloviny 20. století a tvorba každé zabere od dvou do šesti měsíců práce.

Zásadní updaty, které hru v průběhu tří let života potkaly, zahrnují například implementaci systému velitelů a jejich stromů schopností, proměnu statického počasí v dynamické nebo port Warships na mobilní zařízení a konzole. Konzolová verze hry nese podtitul legends a vývojáři si dali záležet na tom, aby byla specificky upravena pro potřeby konzolových platforem. Vývoje se ujal petrohradský tým a mezi zásadní změny patří nejen upravená grafika a ovládání, ale i systém vývojových stromů, kratší a intenzivnější bitvy, menší týmy (9v9 namísto 12v12 na PC) a větší význam velitelů. Legends plánují nabídnout funkci "Hero", kde je omezený počet velitelů, ale každý z nich přichází s jedinečným portfoliem schopností. Tento prvek ostatně věnoval konzolové verzi onen podtitul.

Mezi plánované novinky ve World of Warships patří například redesign letadlových lodí.Počáteční koncept byl dle vývojářů jednoduchý - strategická hra v rámci akční hry. Nefungoval ale tak, jak si přáli. V nové podobě budou letadlové lodě více zaměřené na akci a změny zahrnují například přímou kontrolu pouze jedné letky s mnohem větší svobodou, tři dostupné typy letounů (torpédové bombardéry, ponorové bombardéry a útočná letadla) nebo schopnost přivolat stíhací letky k hlídkování nebo k obraně před nepřátelskými letadly. Přepracování letadlových lodí má být úplným oživením třídy. Změny se projeví i v podsystémech, které s ní spolupracují: protiletadlová palba, dovednosti velitele, které ovlivňují letadlové lodě a další. Koncept bude před spuštěním důkladně testován, k nasazení na ostré servery by mělo dojít do konce roku.

Snad ještě větším překvapením jsou ponorky. Vývojáři jsou si dobře vědomi toho, že po nich komunita volala prakticky od samého začátku, oni ale až dosud jejich implementaci odmítali, především kvůli obavám z vlivu na balancování hry. Od začátku letošního roku ale pracují na systému, který by ponorky do hry mohl smysluplně přinést. A ochutnávku toho, jak by to mohlo vypadat, si vyzkoušíte už při letošním pravidelném halloweenském eventu.

Vývojáři se inspirovali záznamy o ponorkových bitvách druhé světové války, stejně jako filmovou klasikou Das Boot. Pocity při hraní s ponorkami musí být realistické, mají vzbuzovat očekávání (pronásledování nepřítele), strach z vlastní křehkosti, ale zároveň sebejistotu ze smrtících zbraní a spokojenost z dobře provedeného útoku a zmizení nepřátelům. Ponorky také přidávají další dimenzi ve hře - hloubku. Hráči mohou volně manipulovat mezi hladinou, periskopem a hlubinou Tyto tři herní styly budou mít samozřejmě vliv na utajení, rychlost a schopnost napadnout nepřítele. Novinka navíc přináší do popředí realismus. Množství kyslíku v nádržích například ovlivňuje schopnosti ponorky a stává se tak dalším herním mechanismem. Ponorky budou mít jen zbraně v torpédových trubicích, které mohou být vypouštěny nezávisle, budou mít také speciální systém nakládání a možnost více než jednoho modelu torpéda v ponorce.

 Hrajete vy sami World of Warships? Jak se na nové prvky těšíte? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama