World of Warcraft se vrací do Číny. Další hry studia budou následovat
i Zdroj: Blizzard Entertainment
WoW Novinka World of Warcraft se vrací do Číny. Další hry studia budou následovat

World of Warcraft se vrací do Číny. Další hry studia budou následovat

David Bernard

David Bernard

28. 6. 2024 15:00

Když byl v Číně zkraje loňského roku ukončen provoz kultovního MMORPG World of Warcraft, jednalo se o obrovskou ránu pro místní herní komunitu. Po roce a půl se karta obrací a čínští hráči mohou slavit. Jedná se o první vlaštovku, která značí opětovné vydání her z portfolia Blizzard Entertainment na čínském trhu.

Reklama

  • World of Warcraft se vrací do Číny
  • Další hry z portfolia studia budou následovat
  • K návratu na čínský trh se vyjádřili současná prezidentka Blizzard Entertainment a výkonný kreativní ředitel 

Když v lednu loňského roku došlo k ukončení provozu čínských serverů kultovního MMORPG World of Warcraft, spousta tamních hráčů ztratila přístup k oblíbené zábavě a herním postavám, které za dlouhé roky přirostly k srdci nejednomu nadšenci. Důvodem vypnutí serverů bylo neprodloužení kontraktu mezi společností Blizzard Entertainment a čínským technologickým gigantem NetEase, který místní provoz World of Warcraft zajišťoval. To se nyní mění a čínští hráči mohou otevírat šampaňské. Již brzy se budou moci vrátit do obrovského fantasy světa, který nabízí nejedno dobrodružství. K návratu hry na čínský trh se rozpovídali Johanna Faries - současná prezidentka Blizzard Entertainment a výkonný kreativní ředitel - Chris Metzen. Společně se k čínské komunitě hráčů vyjádřili prostřednictvím více jak tříminutového videa, na které se můžete podívat níže.

Současná verze World of Warcraft (běžně označována jako Retail) bude v Číně opětovně spuštěna 1. srpna 2024, a to společně s tzv. pre-patchem, který hráče připraví na nadcházející expanzi The War Within. Západní hráči by se chystané aktualizace měli dočkat v obdobném termínu. Spekuluje se o 30. červenci 2024, ale na oficiální potvrzení data si budeme muset počkat. Populárním MMORPG dobré zprávy pro čínské hráče nicméně nekončí. Společnost Blizzard Entertainment zde plánuje opětovně spustit i ostatní tituly ze svého herního portfolia. Ještě před příchodem nového datadisku se čínští fanoušci mohou pustit do World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic. Čekání na hlavní rozšíření si tak mohou užít ve známém prostředí. Čínští hráči se navíc dočkají odměn v podobě mountů, petů a dalších bonusových předmětů. Johanna Faries i Chris Metzen ve videu vyjadřují radost z návratu a děkují hráčům za podporu a trpělivost. World of Warcraft: The War Within u nás vyjde 27. srpna 2024 (00:00 našeho času, noc z pondělí na úterý), a to na PC (Windows) a macOS.

World of Warcraft: The War Within obdrželo datum vydání
i Zdroj: Blizzard Entertainment

World of Warcraft: The War Within obdrželo datum vydání

Na novou expanzi do kultovního MMORPG World of Warcraft již nebudeme muset dlouho čekat. Během herní prezentace Xbox Games…

9. 6. 2024 20:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama