Wolf je obrovský, přesto se krade
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wolf je obrovský, přesto se krade

Wolf je obrovský, přesto se krade

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 5. 2014 09:13 18
Reklama

Nedávno jsme psali, že nový Wolfenstein vládne anglickým žebříčkům prodejnosti. Dnes přinášíme zprávu o tom, že se jeho jméno momentálně zmiňuje i v méně lichotivé statistice. Byl totiž už minimálně stotisíckrát nelegálně stáhnut. A to přesto, že plná verze hry nabobtnala na neuvěřitelných 43GB.

Ohromná velikost releasu měla být prý jedním ze způsobů boje autorů proti pirátům. Tvrdí to server TorrentFreak, když hovoří o schválně nekomprimovaných texturách a mnoho nepotřebných souborech, které se v objemu dat údajně objevily. Server také cituje hráče, které velikost souboru opravdu odradila. Jeden si prý radši "počká, až cena hry klesne aspoň na třicet liber".

Údajná snaha autorů, aby pomocí velikosti releasu donutili lidi nového Wolfensteina kupovat, se tak možná přeci jen v některých případech vyplatila. Ono stáhnout čtyřicet giga a zjistit, že pirátská kopie z nějakého důvodu nefunguje, skutečně může leckoho odradit aspoň od dalších pokusů. Na druhou stranu nežijeme v době vytáčecího internetu, nemálo Evropanů stáhne soubor o velikosti nového Wolfensteina do dvou hodin.



 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama