Warzone zřejmě komplikuje život cheaterům značně neobvyklým způsobem, snižuje poškození střelby
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Warzone Novinka Warzone zřejmě komplikuje život cheaterům značně neobvyklým způsobem, snižuje poškození střelby

Warzone zřejmě komplikuje život cheaterům značně neobvyklým způsobem, snižuje poškození střelby

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 1. 2022 13:35

Cheateři měli v souboji s Activisionem v souvislosti s multiplayerovou střílečkou Call of Duty: Warzone dlouho navrch, teď se ale, zdá se, začíná karta obracet. Komunita si totiž všimla, že se v pozdějších fázích soubojů hráčům využívajícím podvodný software velmi výrazně snížilo poškození střelby. I přes dokonalou přesnost tak nesbírají téměř žádná zabití.

Reklama

  • V  Call of Duty Warzone se zřejmě potichu objevila nová forma anticheatu
  • Hráči s nadlidskou přesností přijdou o téměř všechno poškození zbraní
  • Komunita to oceňuje, skeptici ale upozorňují na úskalí konceptu

Důkaz se objevil mimo jiné na subredditu Warzone, ve videu je patrné, že streamující cheater s dokonalou přesností vystřílí do soupeřovy hlavy téměř celý zásobník, ale férového protihráče tím téměř nezraní. Ten naopak v souboji rychle vyhrává. Podvodník pak v průběhu videa ztrácí trpělivost a navíc mu titul postupně znepříjemňuje hraní čím dál víc, včetně úplného znemožnění míření.

Jak je to možné? Odpověď nabízí tvůrce hacků, jehož discordový příspěvek zveřejnil magazín Charlie Intel. Dle dostupných informací nyní hra aktivně kontroluje statistiky hráčů, a pokud je daný účet evidentně nadlidsky přesný během střelby, velmi prudce mu klesne udílené poškození. Trest pak zůstane aplikovaný i když hráč podvodný software přestane používat a zatím není jasné, jestli zmizí postupně, nebo nikdy.

Zajímavé je, že jde o opatření na straně provozovatele, neexistuje tedy žádná technická metoda, jak jej obejít a funguje na všechna technická řešení hacku. Zmíněný zprostředkovatel cheatů tak alespoň avizoval, že tým pracuje na úpravách, které sníží výslednou přesnost střelby. Opatření také logicky funguje jen proti různým formám aimbotů, podvodníci tedy stále můžou používat třeba wallhack, který výslednou přesnost střelby příliš nezvyšuje.

Warzone zřejmě komplikuje život cheaterům značně neobvyklým způsobem, snižuje poškození střelby
i Zdroj: Hrej.cz

O novince, pravděpodobně fungující v rámci moderní technologie Ricochet, se nezmiňuje žádný popis aktualizací, zřejmě přišla mlčky s jedním z posledních menších patchů.

Komunita takový pokrok v boji proti podvodníkům slaví, najdou se ale i hráči, kteří jsou z aplikované metody nervózní. Poukazují na to, že Activision evidentně aktivně hodnotí, jak moc “dobří” někteří hráči jsou. V praxi se sice zřejmě tresty omezují na evidentně podvodné výkony, teoreticky by ale takto mohl Activision upravovat i poškození skutečně velmi dobrých hráčů a pomáhal tak horším střelcům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama