Warhammer 40 000: Rogue Trader začíná uzavřenou betu. K dispozici je nově i začátek a třetí akt hry
i Zdroj: Owlcat
Novinka Warhammer 40 000: Rogue Trader začíná uzavřenou betu. K dispozici je nově i začátek a třetí akt hry

Warhammer 40 000: Rogue Trader začíná uzavřenou betu. K dispozici je nově i začátek a třetí akt hry

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 6. 2023 11:45

Vývojářské studio Owlcat konečně oznámilo, že došlo na spuštění uzavřené bety jejich připravovaného tahového RPG Warhammer 40 000: Rogue Trader. Pro hráče, kteří si tak hru dřív zakoupili v rámci rané podpory, je nyní dostupná opravdu hutná ukázky titulu, včetně příběhu, který nabídne. Současně s tím je tu také nové video. To ukazuje to, jak velkou svobodu beta nabízí, stejně jako to, čeho všeho se mohou konečně dočkat.

Reklama

  • Tahové RPG Warhammer 40 000: Rogue Trader vstupuje pro podporovatele do uzavřené bety
  • Datum vydání plné verze pro PC a konzole zatím prozrazeno nebylo, dříve se však zmiňoval ještě tento rok.

Pokud jste hru již v jejich starších testech zkoušeli, největší změnou pro vás bude asi to, že nová verze začíná v úvodu příběhu, nikoli až v jeho průběhu. Oproti alfě, která začínala až od 2. aktu, obsahuje totiž beta i prolog a 1. akt – neboli řečeno jinak, s hraním lze začít již od úvodu, získat pozici lorda kapitána a až posléze pokračovat ve známém, ale upraveném 2. aktu, abyste se ve 3. vydali do města Commorragh, domova zákeřných Drukhari.

Kromě těchto prvků, vedle nichž se řadí i nový společník z řad Space Wolves, s sebou beta přináší ovšem i jiné důležité změny – kupříkladu tvorbu postavy a tutoriály, které vám vše usnadní. Beta totiž přichází nejen s příběhovým obsahem, ale i především s řadou herních novinek, které alfa neměla, mj. se změnami uživatelského rozhraní (např. nové menu či podoba vesmíru nebo mapy) a dále s přepracováním soubojů a s vylepšeními pro vaši vesmírnou loď Voidship. 

V tomto případě správa lodi dostala kupříkladu již vlastní rozhraní, ve kterém můžete třeba spravovat součásti lodi a vybírat nové schopnosti podle toho, jak se zvyšuje její úroveň. V budoucnu (což znamená nejspíše v plné verzi) půjde navíc ještě více, což je také vítaná změna. Do budoucna totiž autoři chystají i nejrůznější důstojnické posty, které postupně obsadí vaši společníci, který se k vám přidají.

Co se týče upravování, zapomenout ovšem nesmíme ani na nové vylepšení vaší postavy. Postup budování charakteru byl totiž od alfy silně přepracován a přináší nyní např. jednu kompletně novou doktrínu a šest přepracovaných (dříve nazývaných kariéry) s desítkami nových a aktualizovaných dovedností, které můžete použit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama