Vzniká Warcraft na mobilní telefony, oznámen byl spíše mimochodem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká Warcraft na mobilní telefony, oznámen byl spíše mimochodem

Vzniká Warcraft na mobilní telefony, oznámen byl spíše mimochodem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 2. 2022 11:12

Studio Blizzard pracuje na dalším mobilním titulu. Po sérii Diablo míří na mobily i Warcraft, i když byla novinka tentokrát oznámena s podstatně menší pompou. Naopak, zmínky o Wacraftu do kapsy padly spíše bokem během hodnocení finančních výsledků za poslední kvartál roku 2021.

Reklama

  • Activision Blizzard ve své finančí zprávě potvrdil vývoj mobilního Warcraftu
  • Vyjde nejspíš ještě letos
  • Dle spekulací by mohlo jít o hru ve stylu Pokémon Go

Asi každý fanoušek Blizzardu si v této souvislosti vzpomene na nechvalně proslulé oznámení mobilního Diablo Immortal během BlizzConu v roce 2018. Z hrobového ticha v obecenstvu asi dodnes vyráží pot všem přítomným zaměstnancům společnosti. Oznámená novinka se okamžitě stala černou ovcí repertoáru firmy a dodnes v plné verzi nevyšla.

U Warcraftu je zřejmě firma opatrnější. Activision Blizzard ve své zprávě pro letošní rok uvádí, že chystá “pokračující nový obsah pro značku Warcraft během roku 2022, včetně nových zážitků pro World of Warcraft a Hearthstone, a poprvé také úplně nového mobilního obsahu Warcraft do rukou hráčů”. Detailně tedy o projektu nevíme vůbec nic. Spekuluje se o mobilních remasterech původních strategií Warcraft nebo mobilním spin-offu třeba ve stylu Diablo Immortal. Nejpravděpodobněji pak zní varianta AR titulu ve stylu Pokémon Go, o kterém se spekulovalo už před čtyřmi roky.

Ve zprávě Activision uvádí, že příjmy z mobilů představovaly 33 % všech příjmů v kvartálu, především díky masivnímu úspěchu Call of Duty Mobile v Číně. Motivaci pro další tvorbu mobilních her tedy vydavatelství rozhodně má.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama